Αθλητισμός|14.08.2022 22:00

Γκολάρα με ψαλιδάκι ο Γιακουμάκης, σκόραρε ξανά ο Παυλίδης

Newsroom

Με γκολ συνέχισαν την πορεία τους στα πρωταθλήματα Σκωτίας και Ολλανδίας ο Γιώργος Γιακουμάκης και ο Βαγγέλης Παυλίδης, οι οποίοι βοήθησαν τις ομάδες του να νικήσουν.

Εντυπωσιακή ήταν η Σέλτικ που επικράτησε εκτός έδρας της Κιλμάρνοκ με 5-0 σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σκωτίας. Ο Γιακουμάκης σκόραρε το πέμπτο τέρμα της ομάδας του και το έκανε ξανά με ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι! Το σκορ άνοιξε στο 7΄ ο Φουρουχάσι (7΄) ενώ οι Τζότα (35΄) και Γεντζ (+45΄) έδωσαν προβάδισμα τριών τερμάτων για τους φιλοξενούμενους στο ημίχρονο. Στο 76΄ ο Στάρφελτ έκανε το 4-0 ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 82΄ ο Έλληνας επιθετικός, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 66΄ στη θέση του Φουρουχάσι. 

Παράλληλα, με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο ολλανδικό πρωτάθλημα η Άλκμααρ που επικράτησε εκτός έδρας της Σπάρτα Ρότερνταμ με 3-2 σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική. Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι στο 8ο δευτερόλεπτο (!) με τον Φαν Κρόι ισοφαρίζοντας το πιο γρήγορο τέρμα στην ιστορία της Eredivisie, που είχε ο Κοος Βασλάντερ της Μπρέντα σε ένα ματς κόντρα στη Τσβόλε στις 20 Μαρτίου του 1982.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για να πάρουν προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι με τέρμα του ντε Βιτ στο 57΄. Ο Φαν Κρόι ισοφάρισε προσωρινά για τη Σπάρτα με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του στο 59΄ για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Κερκέζ στο 65΄. Ο Παυλίδης αντικαταστάθηκε στο 77΄ από τον Μπαράσι, ενώ βασικός άρχισε και ο Παντελής Χατζηδιάκος που αντικαταστάθηκε στο 67΄ από τον Λάντο.

ΑλκμάαρΣέλτικΒαγγέλης ΓιακουμάκηςΒαγγέλης ΠαυλίδηςEredivisie