Αθλητισμός|15.08.2022 19:53

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από τη δράση του Μεντί: «Κλείδωνε τις γυναίκες στο δωμάτιο πανικού, αφαιρούσε κινητά»

Newsroom

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες απ' τη δράση του άσου της Μάντσεστερ Σίτι, Μπεντζαμέν Μεντί, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες για βιασμό επτά γυναικών, μεταξύ των οποίων και ανηλίκων.

Η δίκη του Γάλλου διεθνούς αμυντικού, ο οποίος έχει τεθεί στο περιθώριο απ' την ομάδα του, άρχισε την περασμένη Τετάρτη και τη Δευτέρα (15/8) συνεχίστηκε με την αγόρευση του εισαγγελέα, που αποκάλυψε πώς δρούσε ο Μεντί μαζί με τον συγκατηγορούμενο φίλο του, Λουίς Σαχά Ματούρι.

Ο Μεντί κατηγορείται για οκτώ βιασμούς, μία απόπειρα βιασμού και μία σεξουαλική επίθεση εις βάρος επτά διαφορετικών γυναικών, οι οποίες, σύμφωνα με την αγόρευση του εισαγγελέα Τίμοθι Κρέι, υποστηρίζουν πως τις κλείδωναν σε δωμάτια στην έπαυλη του παίκτη στην περιοχή του Τσέσαϊρ, τους αφαιρούσαν τα κινητά τηλέφωνα και «εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη ψυχολογική τους κατάσταση» επιδίδονταν σε βίαιες σεξουαλικές πράξεις δίχως τη συναίνεση των θυμάτων.

Δύο απ' τις γυναίκες που κατηγορούν τον Μεντί, κατέθεσαν στην αστυνομία ότι τις κλείδωσαν σε «δωμάτια πανικού», που είναι χώροι πλήρως απομονωμένοι καθώς είναι σχεδιασμένοι για να προστατέψουν τους κατοίκους σε περίπτωση διάρρηξης. Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά, ο Μεντί και ο Σαχά είχαν μετατρέψει το «κυνήγι των θυμάτων με σκοπό το σεξ, σε παιχνίδι».

Βίλα... κολαστήριο

Όπως τόνισε ο εισαγγελέας, η βίλα του Μεντί ήταν σε απομονωμένη περιοχή, γεγονός που έκανε πιο εύκολο το έργο των δραστών, ενώ έγινε ειδική αναφορά στον ρόλο του Σαχά, ο οποίος είχε αναλάβει να «ψαρεύει» τις νεαρές κοπέλες δελεάζοντές τες με διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να τις φέρει στη βίλα που στη συνέχεια μετατρεπόταν σε... κολαστήριο.

«Οι κατηγορίες δείχνουν ότι ένα από τα καθήκοντα του κύριου Σαχά ήταν να βρίσκει νεαρές γυναίκες για τον Μεντί και να δημιουργεί τις συνθήκες ώστε οι γυναίκες αυτές να πέσουν θύματα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης. Οι δυο τους είχαν πείσει τους εαυτούς τους ότι η συναίνεση των γυναικών που έφερναν σπίτι τους σε σεξουαλικές πράξεις απλά δεν είχε σημασία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας, ο οποίος απορρίπτει τον βασικό ισχυρισμό των κατηγορουμένων πως όλα έγιναν με τη συναίνεση των γυναικών. 

Ο Μεντί και ο συνεργός του φέρονται να διέπραξαν τα αδικήματα κατά των γυναικών από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2021. O Γάλλος διεθνής άσος προφυλακίστηκε για πέντε μήνες, ενώ απ' τον περασμένο Ιανουάριο βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ έχει παραδώσει το διαβατήριό του. Σε περίπτωση καταδίκης κινδυνεύει ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.

βιασμόςΜάντσεστερ Σίτισεξουαλική κακοποίησηPremier LeagueδίκηΜπενζαμέν Μεντί