Αθλητισμός|17.08.2022 19:00

Χάλκινος ο Κριστιάν Γκολομέεβ στη Ρώμη - Τρίτο σερί μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Newsroom

Ακόμα ένα μετάλλιο πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή του ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Ο σπουδαίος Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε τρίτος στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και με χρόνο 21.75 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Πρόκειται για το τρίτο σερί μετάλλιο του Γκολομέεβ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 50μ. ελεύθερο, μετά το ασημένιο στη Γλασκώβη το 2018 και το χάλκινο στη Βουδαπέστη το 2020, ενώ στη συλλογή του έχει κι ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2019 στη Γκουανζού.

H εξαιρετική κούρσα του Γκολομέεβ

Νικητής αναδείχθηκε ο Βρετανός Μπεν Πράουντ με 21.58, που επέστρεψε στην κορυφή μετά το 2018, ενώ πανηγύρισε τον τρίτο σημαντικό τίτλο του μέσα σε ενάμιση μήνα, μετά τα χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ. Εκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η δεύτερη θέση του Ιταλού Λεονάρντο Ντεπλάνο (21.60), που μάλιστα έχασε το χρυσό για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου, ενώ αντίθετα έμειναν εκτός βάθρου αθλητές με καλύτερους χρόνους, όπως ο Γάλλος Μαξίμ Γκρουσέ, ο Ολλανδός Τομ Ντε Μπουρ και ο Ιταλός Λεονάρντο Τζατσέρι.

«Πετάξαμε»

«Είμαι χαρούμενος. Σήμερα πετάξαμε, με μόλις πέντε μήνες προπόνηση ήταν πολύ καλό το αποτέλεσμα. Το πίστευα πάρα πολύ. Πίστευα ότι θα πάω λίγο πιο γρήγορα στον τελικό. Ήξερα ότι όλοι θα πέσουμε πολύ κοντά. Κατάφερα να ακουμπήσω τρίτος. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα στον 6ο τελικό σε Ευρωπαϊκό και που στα τελευταία τρία παίρνω μετάλλιο», δήλωσε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ καλή κούρσα. Χάρηκα πολύ. Ήμουν συγκεντρωμένος και στα τελευταία μέτρα κατάλαβα ότι ο διπλανός μου ακούμπησε δεύτερος. Από την άλλη ήταν ο Πολωνός, ο οποίος ήταν πίσω μου για τρία εκατοστά. Άπλωσα το χέρι μου κι ακούμπησα».

Για τη συνέχεια και για την παρουσία του γιου του στις εξέδρες είπε: «Τον Σεπτέμβριο ξεκινάμε δυνατά και από εδώ και πέρα δεν χαρίζουμε. Αφιερώνω το μετάλλιο στον 10 μηνών γιο μου, που ήταν στην κερκίδα με τη γυναίκα μου και έβλεπε».

κολύμβησηΠανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού ΣτίβουΚριστιάν Γκολομέεβ