Αθλητισμός|16.02.2019 17:21

Συνέντευξη Τύπου-Τελικός Κυπέλλου: «Δεν είναι μάχη Δαβίδ εναντίον Γολιάθ»

Newsroom

Ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης Τύπου για τον αυριανό τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού , αναλώθηκε σχετικά με όσα συνέβησαν στον ημιτελικό και στο γεγονός της αποχώρησης του Ολυμπιακού από το παιχνίδι. Κατά τα άλλα ο Ρικ Πιτίνο σε ερώτηση σχετικά με την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ είπε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται για κόντρα μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ.

"Πρέπει να σέβεσαι το παιχνίδι"

«Δεν είναι αναμέτρηση Δαβίδ με Γολιάθ. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Ίσως να μπορούσαμε να πούμε κάτι τέτοιο παλιά, αλλά τώρα δεν ισχύει" δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο και πρόσθεσε: "Είμαστε  ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ, για να παίξουμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλο μας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ τρέχει κάποιες επιθέσεις που είναι δύσκολο να αμυνθείς. Είμαστε αρκετά ξεκούραστοι γιατί αγωνιστήκαμε ένα ημίχρονο...»., είπε μεταξύ άλλων ο αμερικανός τεχνικός. Όσο για όσα συνέβησαν λίγες ημέρες πριν: «Θα ήθελα να πω ένα πράγμα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Παίζαμε με το Κεντάκι στο Κάνσας, χάναμε 30 πόντους και είχα μόνο 7 παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε 4 παίκτες με 4 φάουλ ο καθένας. Όλα έδειχναν ότι θα παίξουμε με 4 παίκτες, επειδή η διαιτησία ήταν κακή. Τελικά χάσαμε με 55 πόντους, εγώ επισήμανα τα διαιτητικά λάθη. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η εικόνα της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό περισσότερο για τα νεαρά παιδιά. Όταν παίζεις ένα παιχνίδι πρέπει να τελειώνει. Πρέπει να σέβεσαι το παιχνίδι. Απογοητεύτηκα Εντός αγωνιστικού χώρου κι εγώ ήθελα να "σκοτώσω" αντιπάλους, αλλά μετά το τέλος του αγώνα, τους έδινα το χέρι μου. Η ευχή μου είναι οι Έλληνες να φτάσουν να απολαμβάνουν το μπάσκετ, είμαι κι εγώ Έλληνας».

"Υπάρχει μεγάλη προσμονή"

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου από την πλευρά του είπε: «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, η ποιότητα του συλλόγου που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μεγάλη. Είναι μεγάλη τιμή που θα αντιμετωπίσω έναν προπονητή όπως ο κ. Πιτίνο. Τα δικά μας παιδιά, θα κάνουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να εκπροσωπήσουν το σύλλογο σε ένα μεγάλο τελικό. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθούμε πάνω από όλα. Έχουμε ήδη ξεχάσει την πρόκριση. Υπάρχει προσμονή, ενθουσιασμός και αυτοπεποίθηση για να παίξουμε έναν τελικό. Έχουμε αποθέματα ενέργειας. Με αυτόν τον αντίπαλο, αν δεν έχεις ενέργεια δεν έχεις και τύχη στο παιχνίδι».

Ο γ.γ. της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης σε ερώτηση που έγινε για το εάν η Ομοσπονδία θα μπορούσε να διοργανώσει ένα φαίναλ φορ δήλωσε:

«Δεν είναι ευχάριστο που δε μπορούμε να διοργανώσουμε φάιναλ φορ. Είναι αποτέλεσμα της κοινωνίας που ζούμε και δε μπορούμε να τιθασεύσουμε ανθρώπους που δεν έρχονται να δουν ένα παιχνίδι, αλλά για να λύσουν διαφορές μεταξύ τους. 

Αναγκαστικά φτάνουμε σε αυτό το σημείο να παίζουμε στην Κρήτη με παιδιά, μαθητές στις κερκίδες. Ήταν πιο ευχάριστο να έχουμε 600 από τη μία και 600 από την άλλη στο Ελληνικό με τις γνωστές επιπτώσεις; Αντί να θρηνούμε, προτιμούμε να κάνουμε αυτό το πράγμα. Αναγκαζόμαστε να το κάνουμε. Ο αθλητισμός ενώνει δε χωρίζει, δυστυχώς αυτό δεν υπάρχει στην Ελλάδα».

κύπελλο μπάσκετΠΑΟΚΠαναθηναϊκόςμπάσκετ