Αθλητισμός|18.08.2022 13:00

Ολυμπιακός: Πρώτη «μάχη» με Απόλλωνα Λεμεσού για μια θέση στους ομίλους του Europa League

Newsroom

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται για τρίτη φορά εφέτος το καλοκαίρι στη μάχη των προκριματικών. Οι Πειραιώτες που αποκλείστηκαν απ' τα προκριματικά του Champions League, θα παίξουν τo τρίτο και τελευταίο χαρτί τους για την είσοδο στους ομίλους του Europa League. H ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν μετά την πρόκριση επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας ψάχνει ένα σκορ... πρόκρισης στην πρώτη μάχη με τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρου (20.00, Cosmote Sport 1).

Ο τελικός απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας είχε αίσιο τέλος για τον Ολυμπιακό, που έχει άλλους δύο «τελικούς» για να συνεχίσει στο Europa League αντί του Conference σε περίπτωση αποκλεισμού.

Οι Ερυθρόλευκοι στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των play off, αντιμετωπίζουν στο ΓΣΠ την επικίνδυνη κυπριακή ομάδα, και ψάχνουν την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη τους εφέτος καθώς μετρούν τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

Στο πλευρό τους θα έχουν 2.000 φιλάθλους ενώ υπολογίζουν και στα δύο νέα αποκτήματα της μεταγραφικής περιόδου: τον Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε και τον Χουάνγκ Ιν Μπεόμ που τέθηκαν στη διάθεση του Κάρλος Κορμπεράν και είναι στην αποστολή, σε αντίθεση με τον Μαντί Καμαρά που αποκλείστηκε.

Ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του να είναι επιθετικοί αλλά να έχουν παράλληλα, οργανωμένη και δυνατή άμυνα. Η τελευταία να σημειωθεί ότι έχει παραβιαστεί και στα τέσσερα ευρωπαϊκά φετινά παιχνίδια (πέντε γκολ από τη Μακάμπι Χάιφα, τρία από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης στο δεύτερο παιχνίδι).

Το πλάνο της 11άδας

«Το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει με τα μαθηματικά, δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τις πιθανότητες. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι ικανός να διατηρήσει ένα δυνατό επίπεδο απόδοσης. Έχουμε νοοτροπία νικητή, είμαστε μεγάλη ομάδα. Πρέπει να έχουμε υψηλή απόδοση για να πετύχουμε τον στόχο μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» που έχει μεν στη διάθεση του τον Μασούρα που τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπισε ορισμένες ενοχλήσεις αλλά φαίνεται ότι τις ξεπέρασε.

Σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα το πιθανότερο είναι ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά να ξεκινήσει με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Αβιλα, Ρέαμπτσιουκ στα άκρα και Μπα, Σισέ στο κέντρο της άμυνας, με τους Κούντε και Εμβιλά στα χαφ. Ραντζέλοβιτς, Ζινκερνάγκελ και Μασούρα θα αποτελούν, κατά πάσα πιθανότητα την τριάδα πίσω από τον φορ που θα είναι ο Ελ Αραμπί.

ΟλυμπιακόςΑπόλλων Λεμεσούειδήσεις τώραEuropa League