Αθλητισμός|18.08.2022 22:00

Ο Νοτιοκορεάτης Χουάνγκ βελτίωσε τον Ολυμπιακό αλλά η πρόκριση στους ομίλους του Europa League θα κριθεί στο Καραϊσκάκη

Newsroom

Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες για να τελειώσει απ' το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση επί του Απόλλωνα Λεμεσού, δεν τα κατάφερε, έμεινε στην ισοπαλία (1-1) και η πρόκριση στους ομίλους του Europa League θα κριθεί στη ρεβάνς του Γ. Καραϊσκάκης την Πέμπτη (25/8).

Οι Πειραιώτες διατήρησαν την αρνητική παράδοση που έχουν δημιουργήσει στην Κύπρο, όπου έχουν να νικήσουν από τις 26 Αυγούστου 1998 και το 2-4 επί της Ανόρθωσης. Έκτοτε σε επτά αναμετρήσεις επί κυπριακού εδάφους δεν έχει πανηγυρίσει!

Κέρδος ο Χουάνγκ

Το κέρδος πάντως για τους Ερυθρόλευκους ήταν η εξαιρετική παρουσία του Νοτιοκορεάτη Χουάνγκ, ο οποίος στο ντεμπούτο του, όχι μόνο σκόραρε αλλά αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για το σύνολο του Κορμπεράν. Ωστόσο, ένιωσε μια ενόχληση κι έγινε αλλαγή προκαλώντας ανησυχία στην ομάδα του. Ο ίδιος όμως μετά το ματς ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι δεν έχει κάτι σοβαρό.

O Oλυμπιακός είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο παιχνίδι με τον Κουντέ αλλά το δυνατό μακρινό σουτ που επιχείρησε στο 17' τράνταξε το δοκάρι. Κι αντί να προηγηθούν οι Πειραιώτες, το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε ο Απόλλων Λεμεσού. Στο 18', έπειτα από μακρινό σουτ του Κολ, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Σισέ που προσπάθησε να διώξει κι ο Γιάνγκα εκμεταλλεύτηκε την κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ πέτυχε το 1-0.

Οι Ερυθρόλευκοι τα χρειάστηκαν μετά το γκολ αλλά έβγαλαν αντίδραση και με κορυφαίο τον Χουάνγκ έφτασαν στην ισοφάριση γρήγορα. Στο 29' ο Ρέαμπτσουκ πάσαρε απ' τα αριστερά στον Νοτιοκορεάτη, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα, πάτησε περιοχή και με πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1). 

Στο β' ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη εικόνα απ' τον Απόλλωνα κι έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει με εγκέφαλο τον Χουάνγκ. Ωστόσο ο Ελ Αραμπί δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά και δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά.

Η επίδραση του Χουάνγκ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού φάνηκε εξίσου όταν ο Νοτιοκορεάτης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε με αποτέλεσμα να πέσει η απόδοση των Πειραιωτών που έπαιξαν να είναι το ίδιο δημιουργικοί και απειλητικοί.

Απόλλων Λεμεσού (Καταλά): Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεμπέρν, Ρομπέρζ, Καμάς, Κυριάκου (60΄ Μπα), Κολ, Φίλιξ, Πίττας, Ντιγκινί (74΄ Έντι), Γιάνγκα (60΄ Σαχάρ)

Ολυμπιακός (Κoρμπεράν): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Άβιλα, Κούντε (90΄+2' Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Ραντζέλοβιτς (80΄ Βρουσάι), Χουάνγκ (66΄ Αγκιμπού Καμαρά), Ζινκερνάγκελ (79΄ Ντε Λα Φουέντε), Ελ Αραμπί (67΄ Χασάν)

ΟλυμπιακόςEuropa LeagueΑπόλλων Λεμεσούειδήσεις τώρα