Αθλητισμός|20.08.2022 10:15

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έκλεισε ραντεβού στον ημιτελικό του Σινσινάτι με τον άσπονδο φίλο του Ντανίλ Μεντβέντεφ

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε απέναντι στον Τζον Ίσνερ αλλά πήρε το εισιτήριο (2-1 σετ) για τα ημιτελικά του τουρνουά στο Σινσινάτι, όπου τον περιμένει ο άσπονδος φίλος του Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νούμερο 7 στον κόσμο, θα αγωνιστεί για τρίτη σερί σεζόν στον τελικό του Σινσινάτι ψάχνοντας όμως την πρώτη παρουσία του σε τελικό.

Και απέναντι στον Μεντβέντεφ το βράδυ του Σαββάτου (20/8, 22.00) είναι δεδομένο ότι δεν θα έχει εύκολο έργο όπως καταδεικνύουν οι επτά νίκες του 26χρονου Ρώσου σε εννέα μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ανέκαθεν άλλωστε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 1 της κατάταξης, είναι εξαιρετικός στις σκληρές αμερικανικές επιφάνειες, όπου έχει κερδίσει και το μοναδικό Grand Slam της καριέρας του στο US Open. Σε κάθε περίπτωση θα είναι ένα εξαιρετικό τεστ και για τους δύο πριν απ' το τελευταίο Grand Slam της σεζόν στα κορτ της Νέας Υόρκης.

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε 2 ώρες και 29 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Αμερικανού Ίσνερ. Δεν βρήκε λύση στο τρομερό σερβίς του αλλά τον λύγισε στο τάι μπρέικ (7-6), ενώ στο δεύτερο σετ θα ο Ίσνερ επικράτησε με 7-5 αφού διατήρησε και πάλι το σερβίς του. Τελικά ο Τσιτσιπάς τα κατάφερε στο τρίτο σετ, επικράτησε με 6-3 και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό. Το ενθαρρυντικό για τον Τσιτσιπά είναι ότι δείχνει να βρίσκει ρυθμό σε ένα τουρνουά Masters κααι παραμονές του US Open.

ειδήσεις τώραATP Σινσινάτι Western & Southern OpenΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς