Αθλητισμός|20.08.2022 23:44

Έκανε τη δουλειά ο νέος ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα - Τρίποντο στην Τούμπα με Μπράντον Τόμας

Newsroom

Οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες, αλλά ο ΠΑΟΚ τις απέφυγε και άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις του στη Super League.  Ο Δικέφαλος επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στην Τούμπα κι έκανε αποτελεσματικά τη δουλειά βάζοντας στο... σακκούλι τους τρεις πρώτους βαθμούς της νέας σεζόν. Χρυσός σκόρερ ο Μπράντον Τόμας για τον ΠΑΟΚ, που άρχισε το ματς με Τσαούση και Κουλιεράκη στην ενδεκάδα.

Ο νεανικός και ανανεωμένος ΠΑΟΚ μολονότι δεν επικράτησε με ένα ευρύ σκορ, έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, είχε κατοχή μπάλαςς στο 80%, έχασε μεγάλες ευκαιρίες και σίγουρα άξιζε κάτι περισσότερο απ' το «φτωχό» 1-0, που πάντως του έδωσε το βασικό ζητούμενο που είναι οι τρεις βαθμοί.

Νωρίς προβάδισμα

Ο ΠΑΟΚ απέβαλε μεμιάς το άγχος της πρεμιέρας καθώς μόλις στο 7' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η συνεργασία του Νάρεϊ με τον Λύρατζη ήταν εξαιρετική, ενώ εξίσου θαυμάσιο ήταν και το τελείωμα του Μπράντον Τόμας που σκόραρε στο ντεμπούτο του ανοίγοντας το σκορ (1-0). 

Η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ αλλά ο Ανέστης, βρέθηκε σε καλή μέρα με αποτέλεσμα να αποτρέψει κάθε προσπάθεια των παικτών του Δικεφάλου για το 2-0. Απέκρουσε σουτ του Κουλιεράκη στο 19', του Τόμας στο 30' και το 35' και του Κούρτιτς στο 45'.

Στο β' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο αλλά έλειψαν οι μεγάλες φάσεις. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να γίνει απειλητικός στο 57' με τον Ντουάρτε αλλά ο Κοτάρσκι ήταν σε ετοιμότητα. Στο 70' οι Θεσσαλονικείς είχαν μεγάλη ευκαιρία για να καθαρίσουν το παιχνίδι αλλά ο Αουγκούστο σούταρε άουτ, ενώ στο 74' και πάλι ο Ανέστης ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Λύρατζη. Στο 88' ο Αουγκούστο σπατάλησε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία αλλά ήταν άστοχος από κοντά

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (80' Σάστρε), Τσαούσης, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Αουγκούστο, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (65' Ελ Καντουρί), Νάρεϊ (81' Κωνσταντέλιας), Ντάντας (71' Φελίπε Σοάρες), Μπράντον Τόμας (72' Ολιβέιρα).

Παναιτωλικός: Ανέστης, Λάρσον, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν (81' Βαρόνε), Φλόρες, Ντίας (71' Σενγκέλια), Ντουάρτε (81' Ξενιτίδης), Χατζηθεοδωρίδης (58' Νταγκό), Καρέλης (82' Ζοάο Πέδρο).

SuperLeagueΠΑΟΚΠαναιτωλικός