Αθλητισμός|21.08.2022 22:00

Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό στη Super League με Αϊτόρ, Σπόραρ και ανακοίνωση Μπερνάρντ!

Newsroom

Μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ στο φινάλε του α' ημιχρόνου ήταν αρκετή για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην πρώτη νίκη της σεζόν. Οι Πράσινοι, δίχως να εντυπωσιάσουν με την απόδοσή τους, ήταν αποτελεσματικοί και επικράτησαν 1-0 του Ιωνικού αρχίζοντας με χαμόγελα το νέο πρωτάθλημα της Super League. Ούτως ή άλλως το παιχνίδι άρχισε... πανηγυρικά στη Λεωφόρο καθώς λίγο πριν από τη σέντρα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου Μπερνάρντ!

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και είχε καλό ρυθμό απ' το ξεκίνημά του. Ο Ιωνικός είχε δύο καλές στιγμές με Ιωαννίδη και Μάντζη στο 4' και το 21' αλλά ο Μάγκνουσον και ο Μπρινιόλι απομάκρυναν τον κίνδυνο. Οι Πράσινοι απάντησαν με φάσεις του Σπόραρ (δις) στο 8' και το 22' και του Κουρμπέλη στο  31' προτού βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα απ' την άσπρη βούλα. Στις καθυστερήσεις ο Σπόραρ κινήθηκε ωραία, ανατράπηκε απ' τον Χουτεσιώτη εντός περιοχής και ο Αϊτόρ άνοιξε το σκορ στο 45+3' για το Τριφύλλι (1-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πράσινοι πίεσαν νωρίς για το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε ασφάλεια αλλά ο Τσέριν και ο Σπόραρ απώλεσαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Στη συνέχεια ο ρυθμός του ματς έπεσε, οι Πράσινοι προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, ούτε όμως και ο Ιωνικός κατόρθωσε να γίνει απειλητικός.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον (32’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (84’ Αλεξανδρόπουλος), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ (84’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (76’ Βέρμπιτς).

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Αντούνες, Βαλεριάνος, Μάσας (87’ Κοκκίνης), Μεντόσα (60’ Μίλο), Αοσμαν, Ιωαννίδης (61’ Οφούσου), Μάντζης (87’ Ελευθεριάδης).

Ιωνικός ΝικαίαςSuperLeagueΠαναθηναϊκός