Αθλητισμός|22.08.2022 00:00

O Βαλμπουενά έδειξε τον δρόμο για την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στη Super League

Newsroom

Εκεί που η κατάσταση άρχισε να δυσκολεύει για τον Ολυμπιακό ο Ματιέ Βαλμπουενά έδωσε τη λύση. Ο έμπειρος Γάλλος άσος των Ερυθρόλευκων με την ποιότητα του διαθέτει, έλυσε τον γρίφο, σκόραρε με το κεφάλι απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την πρώτη νίκη της νέας σεζόν στη Super League με 2-0 χάρη και στο δεύτερο γκολ του Ραντζέλοβιτς.

Μάλιστα, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν παρουσιάστηκε βελτιωμένη παρά τις οχτώ αλλαγές του Ισπανού τεχνικού στο αρχικό σχήμα συγκριτικά με το ματς της Κύπρου. Ο Ολυμπιακός είχε τουλάχιστον τρεις επιπλέον κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει κι άλλα γκολ -κυρίως στο ξεκίνημα του αγώνα- και κυριάρχησε στον μεγαλύτερο μέρος του ματς αναγκάζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ρόλο κομπάρσου, καθώς απείλησε ελάχιστα.

Μάλιστα, από τη στιγμή που ήρθε το γκολ του Γάλλου στο 57ο λεπτό, στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης για τα πλέι οφ του Europa League με τον Απόλλωνα Λεμεσού στο Γ. Καραϊσκάκης. Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 74' όταν επιτεύχθηκε και το δεύτερο γκολ από τον Σέρβο εξτρέμ, μετά από πολύ ωραίο ομαδικό συνδυασμό. Καλή εμφάνιση από τον Ντε Λα Φουέντε και τον Άβιλα (ασίστ στο πρώτο γκολ), έδωσαν πνοή στην επίθεση Εμβιλά και Ελ Αραμπί (ασίστ στο δεύτερο γκολ) όταν μπήκαν στο ματς στο β' ημίχρονο.

Ολυμπιακός (Κορμπεράν): Βατσλίκ, Μανωλάς (79' Μπα), Σισέ, Ανδρούτσος (46' Άβιλα), Κούτρης, Αγκιμπού Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Ντε Λα Φουέντε (64' Μασούρας), Χασάν (54' Αραμπί)

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Πρίορ, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης (35' Μπαγκαλιάνης), Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος (79' Ριένστρα), Μορέιρα (Τζίμας 61'), Λώλης (61' Παμλίδης), Κόντε (78' Σταματελόπουλος)

ΟλυμπιακόςΠΑΣ ΓιάννιναSuperLeague