Αθλητισμός|22.08.2022 01:55

Χαμένος τελικός και χαμένη ευκαιρία για Τσιτσιπά στο Σινσινάτι απ' τον υπερφορμαρισμένο Τσόριτς

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα βρήκε σκούρα απέναντι στον εξαιρετικό και... υπερφορμαρισμένο Μπόρνα Τσόριτς και ηττήθηκε με 2-0 σετ (7-6, 6-2) στον τελικό του Σινσινάτι. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχασε την ευκαιρία για να κατακτήσει τον δέκατο τίτλο καριέρας και τον τρίτο Masters καθώς ο 25χρονος Κροάτης -άλλοτε νούμερο 12 στον κόσμο και σήμερα νο.152- θύμισε τις παλιές καλές ημέρες προτού αρχίσει η ταλαιπωρία του από συνεχείς και σοβαρούς τραυματισμούς το 2019.

Ο Τσιτσιπάς, μολονότι το τελευταίο διάστημα έδειχνε σε εξαιρετική κατάσταση με αποκορύφωμα τη μεγάλη νίκη επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ, στον τελικό δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου του, δεν είχε ενέργεια και διάθεση και ηττήθηκε δίκαια. Επιστρέφει όμως στο νούμερο 5 της κατάταξης απ' το 7 όπου είχε υποβιβαστεί. Ο Έλληνας πρωταθλητής πλέον έχει ρεκόρ 2-2 σε τελικούς Masters έχοντας νικήσει στο Μόντε Κάρλο το 2021 και το 2022 αλλά κι έχοντας ηττηθεί στον Καναδά το 2018 και πλέον στο Σινσινάτι το 2022. Ο Έλληνας άσος πάντως θα φύγει απ' το Σινσινάτι πλουσιότερος κατά 516.236 ευρώ για τη δεύτερη θέση. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν τα έσοδά του ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά στην καριέρα του έχει αποκομίσει περί τα 20 εκατ. ευρώ!

Αντιθέτως, αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος Masters στην καριέρα τού Τσόριτς και ο τρίτος συνολικά. Μάλιστα, μετά απ' αυτή την επιτυχία και την τρομερή πορεία που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα με νίκες επί των Μουζέτι, Ναδάλ, Μπαουτίστα Αγούτ, Αλιασίμ και Νόρι, θα κάνει άλμα 123 θέσεων επιστρέφοντας στο Top30 και στο νούμερο 29 του κόσμου! 

Ο τελικός άρχισε ιδανικά για τον Τσιτσιπά, ο οποίος νωρίς στο πρώτο σετ βρέθηκε στο 3-0 έχοντας κάνει μπρέικ στον αντίπαλό του. Ωστόσο, ο Τσόριτς άρχισε να βρίσκει ρυθμό, απάντησε με δικό του μπρέικ για το 4-3 -έχοντας τρία σερί κερδισμένα γκέιμ- και τελικά έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί η κυριαρχία του ήταν ολοκληρωτική καθώς επικράτησε του Τσιτσιπά με 7-0 κερδίζοντας το πρώτο σετ έπειτα από μία ώρα.

Το δεύτερο σετ ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημά του με τους δυο τενίστες να διατηρούν το σερβίς τους μέχρι το πέμπτο γκέιμ. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Τσόριτς κατόρθωσε και έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα με 4-2 κι αμέσως μετά με 5-2.

ΤένιςATP Σινσινάτι Western & Southern OpenΜπόρνα ΤσόριτςΣτέφανος Τσιτσιπάς