Αθλητισμός|22.08.2022 23:59

Γιουνάιτεντ η επιστροφή! Κυριάρχησε στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ - Χωρίς νίκη η ομάδα του Κλοπ μετά από 3 αγωνιστικές

Newsroom

Θύμισε για πρώτη φορά έπειτα από καιρό... κανονική Γιουνάιτεντ και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της σεζόν απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλο Λίβερπουλ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι του Έρικ Τεν Χαγκ κυριάρχησαν των Κόκκινων του Γιούργκεν Κλοπ και έφτασαν σε μια σπουδαία επικράτηση με 2-1 στο Ολντ Τράφορντ. Αντιθέτως, η ομάδα του Μερσεσάιντ παρέμεινε δίχως νίκη έπειτα από τρεις αγωνιστικές στην Premier League.

H Γιουνάιτεντ, σε αντίθεση με τα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος απέναντι σε Μπράιτον και Μπρέντφορντ απ' τις οποίες ηττήθηκε, μπήκε στο γήπεδο με το... μαχαίρι στα δόντια και έπνιξε τη Λίβερπουλ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι, που είχαν στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Χάρι Μαγκουάιρ, ήταν πραγματικοί διάβολοι αναγκάζοντας την ομάδα του Κλοπ σε παιχνίδι λαθών. Πίεσαν ασφυκτικά κέρδισαν όλες τις μονομαχίες και τις δεύτερες μπάλες και πήραν νωρίς αυτό που δικαιούνταν βάσει απόδοδης.

Μπορεί στο 10' ο Ελάνγκα να σημάδεψε το δοκάρι σε τρομερό τετ α τετ αλλά στο 16' ο Σάντσο δεν λάθεψε. Έκανε ωραία προσποίηση εντός περιοχής, απέφυγε πανέξυπνα τον Μίλνερ και σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Άλισον γράφοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους εν μέσω πανζουρλισμού.

Η Λίβερπουλ παρέμεινε εκτός παιχνιδιού για λίγο ακόμα, αλλά σταδιακά άρχισε να παίρνει τον έλεγχο. Και πάλι όμως δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει απειλητικές προϋποθέσεις στην περιοχή του Ντε Χέα. Είναι ενδεικτικό ότι δεν είχε ούτε μια τελική στο τέρμα σε 45 λεπτά!

Το β' ημίχρονο άρχισε εξίσου ιδανικά για την ομάδα του Τεν Χαγκ που βρήκε νωρίς ένα δεύτερο γκολ. Στο 53' ο Μαρσιάλ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χέντερσον, έβγαλε θαυμάσια κάθετη πάσα προς τον Ράσφορντ, ο οποίος εκτέλεσε ιδανικά τον Άλισον διαμορφώνοντας το 2-0. Ήταν το πρώτο γκολ του Άγγλου φορ έπειτα από επτά μήνες!

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 30 λεπτά για να ανακτήσει τις ελπίδες της η Λίβερπουλ. Στο 82' ο Σαλάχ πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Ντε Χέα στο σουτ του Καρβάλιο και με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

Η Γιουνάιτεντ όμως, διαχειρίστηκε έξυπνα τον χρόνο στο φινάλε και δεν επέτρεψε στη Λίβερπουλ να απειλήσει. Ο Κλοπ έριξε στη μάχη και τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να αλλάξει τη μέτρια εικόνα της ομάδας του.

Κράξιμο Μίλνερ σε Φαν Ντάικ

Γενικότερα, ο εκνευρισμός ήταν έκδηλος στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ όπως φάνηκε λίγο μετά το πρώτο γκολ του Σάντσο. Ο Μίλνερ είχε έντονο διάλογο με τον Φαν Ντάικ, ο οποίος πάντως δεν έδειξε διάθεση για να απαντήσει. Παράλληλα, πολλές φορές η κάμερα έπιασε τον Γιούργκεν Κλοπ να φωνάζει έντονα και να παρατηρεί τους παίκτες του που τα έκαναν... όλα λάθος. 

Συλλαλητήριο κατά των Γκλέιζερ

Την ίδια ώρα πάντως έξω απ' το Ολντ Τράφορντ παρέμειναν αρκετοί φίλοι της Γιουνάιτεντ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιοκτησία των Γκλέιζερ. Βασικό τους αίτημα είναι η αποχώρηση των Αμερικανών ιδιοκτητών οι οποίοι είναι πλέον μη αποδεκτοί απ' το κοινό της ομάδας. Στην πορεία διαμαρτυρίας που έγινε μέχρι το γήπεδο συμμετείχαν χιλιάδες φίλοι της Γιουνάιτεντ. 

Οι εξέδρες ήταν ασφυκτικά γεμάτες αλλά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έμειναν εκτός γηπέδου, ενώ κι όσοι μπήκαν στο γήπεδο, είτε με συνθήματα, είτε με πανό «Glazers out», εκδήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για τους Γκλέιζερ.

Ένταση πριν από τη σέντρα

Δεν έλειψαν πάντως και οι εντάσεις με την αστυνομία πριν από την έναρξη του ματς, όπως επίσης και ορισμένα απαράδεκτα συνθήματα που προέτρεπαν για «θάνατο στους Γκλέιζερ». 

Παρουσιάστηκε ο Κασεμίρο

Το κλίμα δεν άλλαξε ούτε με την παρουσίαση του Κασεμίρο πριν από τη σέντρα. Ο Βραζιλιάνος μπήκε στο γήπεδο κρατώντας τη νέα φανέλα του κι αποθεώθηκε απ' το κοινό της Γιουνάιτεντ αλλά το σύνθημα Glazers out επικράτησε στα χείλη των οπαδών.

ειδήσεις τώραPremier LeagueΛίβερπουλΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ