Αθλητισμός|25.08.2022 10:35

Ολυμπιακός: Τελική πράξη για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League

Newsroom

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (25/8, 22.00 Cosmote Sport1) τον Απόλλωνα Λεμεσού στο Γ. Καραϊσκάκης και ο στόχος είναι ένας και μοναδικός για τους Πειραιώτες: η νίκη που θα φέρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. To 1-1 του πρώτου αγώνα δίνει προβάδισμα στην ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, που με όπλο την έδρα ψάχνει την πρώτη εφετινή ευρωπαϊκή νίκη στο έκτο παιχνίδι για τα προκριματικά έπειτα από τέσσερις ισοπαλίες (η πρόκριση επί της Σλόβαν ήρθε στα πέναλτι) και μια ήττα.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ήδη, με βάση τα αποτελέσματα του Champions League, ότι εφόσον προκριθούν θα βρεθούν σε πλεονεκτική θέση καθώς θα τοποθετηθούν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων του Europa League που θα γίνει την Παρασκευή (26/8). Παρ' όλα αυτά, ακόμα και στο χειρότερο σενάριο -σε περίπτωση αποκλεισμού απ' τον Απόλλωνα Λεμεσού- είναι δεδομένο πως θα συνεχίσουν στα Κύπελλα Ευρώπης καθώς θα μεταφερθούν στο Conference League. Ωστόσο τα έσοδα που θα έχουν θα είναι σαφώς λιγότερα...

Ως προς τα αγωνιστικά, ο Κορμπεράν δεν υπολογίζει τον τραυματία Βρσάλικο και τους Παπασταθόπουλο και Αμπουμπακάρ Καμαρά που είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Αντιθέτως, ο Νοτιοκορεάτης Χουάνγκ, ο MVP και σκόρερ του προηγούμενου αγώνα, βρίσκεται στη διάθεση του Ισπανού κόουτς και αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού.

Πιθανές ενδεκάδες

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Εμβιλά, Μασούρας, Ζίνκερναγκελ, Χουάνγκ, Ελ Αραμπί.

Απόλλων Λεμεσού: Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεμπέρν, Ρομπέρζ, Χαμάς, Πίττας, Κολ, Κυριακού, Μπα, Ντιγκινί, Γιάνγκα.

Europa LeagueΟλυμπιακόςΑπόλλων Λεμεσού