Αθλητισμός|17.02.2019 10:42

Intercontinental Cup: Η ΑΕΚ θέλει να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια

Newsroom

Η νίκη, αλλά και ο τρόπος που ήρθε αυτή, το βράδυ της Παρασκευής, έδειξαν πως η ΑΕΚ ταξίδεψε στο Ρίο με έναν και μόνο στόχο: Να κατακτήσει το Intercontinental Cup. Πλέον, της απομένει μόνο ένα βήμα για να φτάσει στον μεγάλο στόχο της. Η Ένωση θα πρέπει να ρίξει στο καναβάτσο μία ακόμα ομάδα από τη Λατινική Αμερική, την βραζιλιάνικη Φλαμένγκο.

Το Σάββατο οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι είχαν την ευκαιρία να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να προπονηθούν για μία ακόμα φορά, ενόψει του μεγάλου αγώνα με την πρωταθλήτρια Βραζιλίας. Τα προβλήματα, όμως, δεν λείπουν στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, καθώς ο Βασίλης Ξανθόπουλος δεν προπονήθηκε, λόγω του τραυματισμού του στο αριστερό πόδι, με τις πιθανότητες να αγωνιστεί να μην είναι με το μέρος του.

Κατά τ’ άλλα, η Ένωση θέλει να παρουσιάσει εικόνα ανάλογη με αυτή του ημιτελικού, κυρίως στην άμυνα, ώστε να... ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση του τροπαίου.

Απέναντί της θα βρει την Φλαμένγκο, η οποία θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Η ομάδα του Γκουστάβο Κόντι προκρίθηκε με εμφατικό τρόπο, απέναντι στους Όστιν Σπερς και θέλει να φτάσει στην κατάκτηση του δεύτερου Intercontinental Cup της ιστορίας της. Η «Μενγκάο» δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, με τον έμπειρο προπονητή να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Λίγες ώρες νωρίτερα (20:00) η Σαν Λορέντζο θα αντιμετωπίσει τους Όστιν Σπερς, στον μικρό τελικό του Final Four.

Πηγή: sdna.gr 

ΑΕΚIntercontinental Cup