Αθλητισμός|26.08.2022 00:44

Πέρασε στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός με ήρωα Βατσλίκ - Έπιασε τρία πέναλτι ο Τσέχος!

Newsroom

Με ήρωα για ακόμη μια φορά τον τρομερό Τόμας Βατσλίκ ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στα πέναλτι με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λεμεσού κι έκλεισε θέση για τους ομίλους του Europa League. O Tσέχος γκολκίπερ απέκρουσε τρία πέναλτι και κράτησε όρθιους τους Πειραιώτες, που λίγο έλειψε να αυτοκτονήσουν καθώς προηγουμένως έχασαν τα άχαστα δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα της Κύπρου να ισοφαρίσει (1-1) στο 90'. Στη διαδικασία των πέναλτι όμως ο Βατσλίκ ήταν ανίκητος στέλνοντας τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa.

H εκκίνηση του Ολυμπιακού στο ματς ήταν κάτι περισσότερο από ιδανική, αφού αυτό το οποίο ζήτησε ο Κάρλος Κορμπεράν απ' τους παίκτες του, δηλαδή πίεση κι ένα γρήγορο γκολ, έγινε πράξη προτού καλά καλά συμπληρωθούν δύο λεπτά. Έπειτα από ένα γέμισμα των Ερυθρόλευκων, ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού Χάρης Μαυρίας, ξεγελάστηκε απ' την πορεία της μπάλας, η οποία χτύπησε στην πλάτη του και στρώθηκε στον Ρέαμπτσιουκ. Ο Μολδαβός έβγαλε την παράλληλη μπαλιά προς τον Μασούρα, ο οποίος ήρθε με ταχύτητα και εκτέλεσε από κοντά για το 1-0 βάζοντας τους Πειραιώτες σε θέση πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός έχοντας βρει από νωρίς αυτό που ήθελε, προσπάθησε να παίξει με ασφάλεια μεσοαμυντικά. «Έδωσε» την κατοχή στην κυπριακή ομάδα που λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου έφτασε το ποσοστό της στο 60%. Ουσιαστικά όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει τους Ερυθρόλευκους που κρατούσαν στα χέρια τους αυτό που ήθελαν.

Στο 61' ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να τελειώσει με την υπόθεση πρόκριση αλλά η κεφαλιά του Ελ Αραμπί κατέληξε στην αγκαλιά του Γιοβάνοβιτς, ενώ στο 70' ο Κούντε με τρομερό αριστερό βολέ έξω απ' την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Απόλλωνα. Το καλό διάστημα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με άλλη μια σημαντική στιγμή αλλά και τον Μασούρα να μην μπορεί να σκοράρει για δεύτερη φορά.

Σοκ στο 90'

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ακόμη μιαα σπουδαία ευκαιρία χάνοντας το... άχαστο στο 88'. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, ο Εμβιλά έκανε το πλασέ, ο Σισέ (κυριολεκτικά) πάνω στην γραμμή δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και ο Τζάνγκα απομάκρυνε. Κι αφού ο Ολυμπιακός δεν τελείωσε το παιχνίδι βάσει των ευκαιριών που είχε, ο Απόλλωνας τον τιμώρησε. Στο 90' ο Ρομπέρζ πήρε την κεφαλιά και ο αφύλακτος Πίττας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Το έξτρα ημίωρο άρχισε με ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 93' με τον Ελ Αραμπί που όμως δεν μετουσιώθηκε σε γκολ, ενώ στο 100' οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν λόγω αποβολής του Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και η πρόκριση κρίθηκε (ξανά) στα πέναλτι.

Ήρωας στα πέναλτι

Εκεί ο Βατσλίκ, όπως έκανε και στην προηγούμενη προκριματική φάση, όπου ήταν καθοριστικός στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, κατέβασε τα... ρολά και χάρισε στον Ολυμπιακό την πρόκριση. Απέκρουσε τρία απ' τα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν οι παίκτες του Απόλλωνα και οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-1 εν μέσω αποθέωσης του Τσέχου γκολκίπερ.

Tα πέναλτι

Εμβιλά 1-0

Κυριάκου - απόκρουση Βατσλίκ

Ντε Λα Φουέντε 2-0

Πίττας 2-1

Άβιλα 3-1

Ονγκέντα - απόκρουση Βατσλίκ

Ραντζέλοβιτς - απόκρουση Γιοβάνοβιτς

Μπα - απόκρουση Βατσλίκ

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Άβιλα, Κούντε (84' Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά, Μασούρας (84' Ντε Λα Φουέντε), Ζινκερνάγκελ (56' Ραντζέλοβιτς), Χουάνγκ (79' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (103' Μανωλάς).

Απόλλων Λεμεσού: Γιοβάνοβιτς, Πέιμπερνς, Ρομπέρζ, Μαυρίας, Κάμας, Σαχάρ (67' Μπα), Κόλ (81' Κυριάκου), Βα (67' Ονγκέντα), Πίττας, Χέντι (57' Τζράντι, 96' Καμπράλ), Ντιγκινί (81' Τζάνγκα).

ΟλυμπιακόςEuropa LeagueΑπόλλων Λεμεσού