Αθλητισμός|27.08.2022 23:33

Ο Βόλος έριξε την πρώτη «βόμβα» της σεζόν στη Super League! Νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στη Ριζούπολη με Ντέλετιτς

Newsroom

Μετά απ' την πρεμιέρα του πρωταθλήματος που όλα πήγαν πρίμα για τους μεγάλους της Super League, η 2η αγωνιστική άρχισε με... βόμβα. Την έριξε ο Βόλος στη Ριζούπολη όπου επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στην πρώτη μεγάλη έκπληξη της νέας σεζόν. Η θεσσαλική ομάδα, που είχε στον πάγκο τον Κώστα Μπράτσο μετά την απομάκρυνση του Οσβάλντ Τανσό, έπαιξε εξαιρετική άμυνα, μπλόκαρε ολοκληρωτικά τα επιθετικά ατού της Ένωσης και έφτασε σε μια σπουδαία επικράτηση, αναγκάζοντας τους Κιτρινόμαυρους στην πρώτη τους ήττα μετά την επικράτηση επί της Λαμίας στην πρεμιέρα.

Η ΑΕΚ, που χρησιμοποίησε ως έδρα τη Ριζούπολη καθώς ακόμη δεν είναι έτοιμο το νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, διατήρησε την ίδια ενδεκάδα με εκείνη που έπαιξε στη νίκη επί της Λαμίας στην πρεμιέρα και μπήκε καλά στο παιχνίδι. Ωστόσο, από νωρίς στο ματς άρχισε να βγάζει εκνευρισμό. Κι ύστερα ήρθε το γκολ του Βόλου για να βαρύνει περισσότερο το κλίμα δυσκολεύοντας τη συνθήκη για την Ένωση. Στο 18', έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση των Κιτρινόμαυρων σε εκτέλεση κόρνερ, ο Ντέλετιτς πήρε την μπάλα και έπιασε ένα καταπληκτικό φαλταριστό σουτ γράφοντας το 0-1. Μάλιστα δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε καθώς κατά το παρελθόν είχε φορέσει για ένα φεγγάρι τη φανέλα της Ένωσης.

Η ΑΕΚ προσπάθησε άμεσα να απαντήσει αλλά η αμυντική προσήλωση των παικτών του Βόλου δεν επέτρεψε στους Κιτρινόμαυρους να απειλήσουν ουσιαστικά. Κι όταν οι παίκτες της ΑΕΚ πάτησαν περιοχή κι έφτασαν μια ανάσα απ' το γκολ, ο Κλέιμαν ήταν ο φύλακας-άγγελος στο τέρμα του Βόλου, όπως φάνηκε και στο σουτ του Τσούμπερ στο 32', οπότε απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Αλμέιδα προσπάθησε με διπλή αλλαγή και την είσοδο των Γκατσίνοβιτς και Λιβάι να τονώσει επιθετικά την ομάδα του. Και πράγματι, ο Σέρβος απείλησε στο 51' με σουτ αλλά ο Κλέιμαν ήταν σε ετοιμότητα και ο μεσοεπιθετικός απ' το Τρινιντάντ και Τομπάγκο στο 64' με νέο σουτ που ήταν λίγο άστοχο. Η πίεση συνεχίστηκε αλλά τα σουτ των Τσούμπερ και Ρότα στο 67' δεν βρήκαν δίχτυα.

Ο Βόλος επιχείρησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ σε επικίνδυνη αντεπίθεση αλλά ο Φαν Βέερτ στο 78' αστόχησε από πλάγια θέση, ενώ η Ένωση μέχρι και το φινάλε έκανε τα πάντα για να σκοράρει αλλά δεν είχε τον τρόπο. Ο Βόλος στις καθυστερήσεις σκόραρε αλλά το γκολ του Τσοκάνη ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Τσούμπερ, Σιμάνσκι, Πινέδα (65' Ρότα), Γιόνσον (82' Αλμπάνης), Άμραμπατ (46' Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (46' Λιβάι Γκαρσία), Αραούχο.

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Μεταξάς (56' Ματίγια), Ντέλετιτς (81' Πίρινεν), Πάολο Φερνάντες, Βίκτορ Φερνάντες (72΄ Ουές), Φαν Βερτ.

ΑΕΚΒόλος ΝΠΣSuperLeague