Αθλητισμός|27.08.2022 23:59

Μεγάλη ανατροπή και πρεμιέρα με νίκη επί της Ουγγαρίας για την Εθνική πόλο γυναικών στο Ευρωπαϊκό

Newsroom

Κάτι περισσότερο από ιδανικά άρχισε τις υποχρεώσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ η Εθνική πόλο γυναικών καθώς στην πρεμιέρα επικράτησε 9-8 της πανισχυρής Ουγγαρίας. Μάλιστα το έκανε με σπουδαία ανατροπή απέναντι στη δευτεραθλήτρια κόσμου καθώς έχανε με 6-8 στα 2.24 πριν από το φινάλε!

Κι όμως με ένα εκπληκτικό σερί 3-0 χάρη στα γκολ των αδερφών Πλευρίτου, της Μαργαρίτας, της Βάσως και της Ελευθερίας, το 6-8 έγινε 9-8. Μεσολάβησαν ορισμένες σπουδαίες επεμβάσεις και της γκολκίπερ Ιωάννας Σταματοπούλου προκειμένου να φτάσει η Ελλάδα σε μια μεγάλη νίκη.

Αρχικά η Ελλάδα ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, αλλά βρέθηκε να χάνει με 6-8. Παίζοντας όμως με μεγάλη καρδιά και σχέδιο, τα κορίτσια της Αλεξίας Καμένου έφτασαν στη νίκη με το buzzer beater της Ελευθερίας Πλευρίτου οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Την Κυριακή 28/9 στις 14.00 (τηλεοπτική μετάδοση απ' την ΕΡΤ3) η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Ρουμανία για τον Α' όμιλο.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 1-1, 3-4.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη, Μ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Τριχά, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

Ουγγαρία (Τάμας Μπίρο): Κις, Ζίλαγκι 1, Βάλι 1, Γκουρισάτι 3, Χόρβατ, Πάρκες, Μάτε, Περεζτέγκι-Νάγκι 1, Λεϊμέτερ, Μάχιου, Φάραγκο 1, Γκάρντα 1, Μαγκιάρι.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλοΕθνική Πόλο