Αθλητισμός|28.08.2022 20:53

Super Παναιτωλικός ανάγκασε τον Άρη σε ήττα στο Αγρίνιο

Newsroom

Με ένα εκρηκτικό δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός κυριάρχησε του Άρη στο Αγρίνιο και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 3-1 για τη 2η αγωνιστική της Super League. H ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν εξαιρετική μεσοεπιθετικά, έβαλε δύσκολα στους Κίτρινους της Θεσσαλονίκης και πήρε την πρώτη νίκη της σεζόν. Aντιθέτως, η προσγείωση του Άρη ήταν απότομη μετά την επιβλητική επικράτηση της πρεμιέρας επί του Λεβαδειακού με 3-0.

Το παιχνίδι είχε απ' το ξεκίνημά του εξαιρετικό ρυθμό με τις δυο ομάδες να μπαίνουν στο γήπεδο με διάθεση να κυνηγήσουν το γκολ. Κι ήταν ο Παναιτωλικός η ομάδα που ευτύχησε να προηγηθεί στο 15' (1-0) έπειτα από ωραία συνεργασία του Ντίας με τον Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός πάτησε περιοχή και πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Super League με εξαιρετικό πλασέ.

Γρήγορα όμως ο Άρης βρήκε απάντηση με ακόμα ένα θαυμάσιο γκολ. Στο 20' ο Πάλμα πήρε την μπάλα έξω απ' την περιοχή των Αγρινιωτών και με ένα ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ανέστη ισοφαρίζοντας σε 1-1.


Ο Παναιτωλικός άγγιξε το γκολ στο 35' με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Φλόρες, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι του Κουέστα.

Ο Παναιτωλικός σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς στο 63' με τον Καρέλη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Άρη μετά την κεφαλιά του Μπράμπετς. Έπειτα από σέντρα του Νταγκό, ο αμυντικός του Άρης έστειλε άθελά του την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του κι ο Καρέλης έχοντας την ταχύτερη αντίδραση, έγραψε το 2-1 με κεφαλιά.

Μάλιστα στο 65' ο ίδιος παίκτης έχασε το... άχαστο καθώς έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε και τον Κουέστα αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ σε μια μοναδική ευκαιρία. Ο επιθετικός του Παναιτωλικού είχε ακόμα μια μοναδική για να σκοράρει στο 70' αλλά πλάσαρε άουτ. Ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να τιμωρηθεί για την αστοχία του αλλά ο Ανέστης ήταν εντυπωσιακός σε σουτ του Γκρέι στο 72'.

Κι αφού γλίτωσε την ισοφάριση, το καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο του Παναιτωλικού ολοκληρώθηκε με ένα θαυμάσιο τρίτο γκολ. Στο 75' ο Μόρσεϊ άνοιξε για τον Ντουάρτε, ο οποίος σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του Άρη. Εκεί ο Νταγκό κυριάρχησε στον αέρα και με κεφαλιά έγραψε το 3-1.

Ο Παναιτωλικός ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντίας στο 94' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης (83' Λιάβας), Κορνέλιους, Λάρσον, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν, Φλόρες (59' Ντουάρτε), Ντίαζ, Σενγκέλια (70' Μόρσεϊ), Νταγκό (84' Χουχούμης), Καρέλης (84' Ζοάο Πέδρο).

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ, Μάνου Γκαρθία (73' Ζερβίνιο), Μαντσίνι (61' Kαμάτσο), Ιτούρμπε (73' Ματέο Γκαρσία), Πάλμα (62' Ντιόπ), Γκρέι (84' Χατζηιωάννου).

SuperLeagueΠαναιτωλικόςΑρης