Αθλητισμός|03.09.2022 00:03

Επικός Αντετοκούνμπο: Η ασύλληπτη τάπα στο φινάλε, το φοβερό γκολ-φάουλ και το φιλί στο εθνόσημο!

Newsroom

Ήταν δεδομένο ότι η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική μπάσκετ κατά τη διάρκεια του Eurobasket θα άλλαζε το status μιας ομάδας που πάντοτε ήταν καλή αλλά είχε χρόνια να βρει έναν ηγέτη, έναν super star, ένα φόβητρο για τους αντιπάλους.

Ο Giannis ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρώτης ελληνικής νίκης απέναντι στην Κροατία καθώς πέτυχε 27 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ, έκανε 3 τάπες και είχε 1 κλέψιμο. Απλά εντυπωσιακός και καθοριστικός στο φινάλε με τάπες, γκολ-φάουλ και μια συμβολική κίνηση γεμάτη νόημα.

Εκεί που δεν φτάνει ο άνθρωπος!

Αρχικά ο υπεράνθρωπος Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέβασε τον... γενικό και «έσβησε τα φώτα» με μία εξωπραγματική τάπα σε ένα (θεωρητικά) ελεύθερο σουτ των Κροατών. Στα 10'' πριν τελειώσει το ματς σηκώθηκε εκεί που δεν φτάνει ο άνθρωπος κι έκοψε το σουτ. Και στη συνέχεια έφυγε στον αιφνιδιασμό και πέτυχε γκολ-φάουλ τελειώνοντας οριστικά το παιχνίδι υπέρ της Ελλάδας.

Το φιλί στο εθνόσημο

Ήδη, ώρα πριν, ο κόσμος στις εξέδρες φώναζε MVP για τον έναν και μοναδικό Giannis, ενώ οι εξέδρες γέμισαν με φανέλες με το νούμερο 34 είτε της Ελλάδας είτε των Μιλγουόκι Μπακς! Κι εκεί που το σόου του MVP ολοκληρώθηκε, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Έλληνας σούπερ σταρ ήταν να σκύψει και να φιλήσει το εθνόσημο...

Το πρώτο μήνυμα

Λίγες ώρες μετά τη νίκη επί της Κροατίας ο Γιάννης κράτησε χαμηλούς τόνους γράφοντας απλά: «Το πρώτο βήμα του ταξιδιού». Πλέον ο Greek Freak και οι συμπαίκτες του ετοιμάζονται για τον επόμενο αντίπαλο, την Ιταλία, το βράδυ του Σαββάτου (03/09, 22:00).

EurobasketΕθνική μπάσκετΕθνική ομάδαεθνική ΕλλάδαςΓιάννης ΑντετοκούνμποΕυρωμπάσκετ