Αθλητισμός|03.09.2022 20:00

Premier League: Η Μπόρνμουθ σόκαρε τη Νότιγχαμ με ανατροπή από 2-0 σε 2-3! Το γύρισε στο φινάλε και η Τσέλσι

Newsroom

Με τρομερή ανατροπή η Μπόρνμουθ πέρασε νικηφόρα απ' το «Σίτι Γκράουντ», όπου μολονότι έχανε με 2-0 απ' τη Νότιγχαμ Φόρεστ, επικράτησε 2-3. Παράλληλα, η Τσέλσι αν και αγχωτικά, πανηγύρισε τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ με 2-1 με άλλη μια ανατροπή, ενώ η Γουλβς πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με 1-0 επί της Σαουθάμπτον για την 6η αγωνιστική της Premier League, που άρχισε με το ισόπαλο δίχως γκολ ντέρμπι μεταξύ της Έβερτον και της Λίβερπουλ.

Τσίλγουελ και Χάβερτς γλίτωσαν την Τσέλσι από νέα «γκέλα» (2-1 την Γουέστ Χαμ), ενώ ο Χάρι Κέιν σκόραρε σε τέταρτο ματς για την Τότεναμ (έφτασε τα πέντε γκολ) και οδήγησε τους «πετεινούς» σε δύσκολη επικράτησε επί της Φούλαμ στο λονδρέζικο ντέρμπι (2-1). Μάλιστα ο... τυφώνας Κέιν ανέβηκε στην τρίτη θέση των σκόρερ από καταβολής Premier League. 

Το ξεκίνημα στο ματς της Νότιγχαμ με την Μπόρνμουθ δεν προμήνυε τίποτα από αυτά που ακολούθησαν στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι έδειχναν πως θα έφταναν σε άνετη επικράτηση μετά το 2-0 του ημιχρόνου, ωστόσο, στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι με τρομερή αντεπίθεση έφεραν τα πάνω κάτω με τον Άντονι να «υπογράφει» την ανατροπή στο 87΄(2-3), δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Με χατ τρικ του Τόνι η Μπρέντφορντ εκμεταλλεύτηκε τη δυναμική της έδρας της (δύο νίκες και μία ισοπαλία σε 3 ματς) και διέλυσε με 5-2 τη Λιντς, ενώ ο Ποντένσε «υπέγραψε» το πρώτο «τρίποντο» της Γουλβς στην εφετινή σεζόν (1-0 την Σαουθάμπτον).

Μπροστά σε μία ακόμη απώλεια βρέθηκε η Τσέλσι, αλλά οι αλλαγές του Τούχελ έφεραν τη μεγάλη ανατροπή μέσα σε 12 λεπτά και η ομάδα τους πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Γουέστ Χαμ. Τσίλγουελ και Χάβερτς πέρασαν στο 72ο λεπτό κι ενώ η ομάδα τους βρισκόταν πίσω στο σκορ από το γκολ του Αντόνιο στο 62΄ και με δύο τέρματα στο 76΄ και 88΄ επανέφεραν τα χαμόγελα στις τάξεις των Λονδρέζων. Στο 90΄ ο Κορνέ ισοφάρισε για τα «σφυριά», αλλά μετά την εξέταση της φάσης από το VAR το γκολ δεν μέτρησε (επιθετικό φάουλ στο Μεντί).

Μηδέν γκολ στο Λίβερπουλ

To σαββατιάτικο πρόγραμμα άρχισε με το ντέρμπι του «Γκούντισον Παρκ» που τα είχε όλα εκτός από γκολ. Η Έβερτον και η Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα, σε ένα ματς με τέσσερα δοκάρια και τον Κώστα Τσιμίκα να ξεκινάει βασικός, αλλά να γίνεται αλλαγή στο 59’.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με τις δυο ομάδες να έχουν από μία κλασική ευκαιρία. Στο 34’, από υπέροχη προσπάθεια του Άντονι Γκόρντον, η μπάλα έφτασε στον Άντονι Ντέιβις, αλλά το σουτ του μέσου της Έβερτον σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Άλισον.

Στο 43’ η Λίβερπουλ σπατάλησε απίθανη διπλή ευκαιρία: αρχικά ο Τζόρνταν Πίκφορντ έστειλε την κεφαλιά του Ντάρβιν Νούνιεζ στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης, στο σουτ του Λουίς Ντίαζ, η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας των «μπλε».

Γρήγορος ρυθμός και στο δεύτερο μέρος, με τους «εφοπλιστές» να σκοράρουν στο 69’ με την προβολή του Κόνορ Κοάντι, αλλά το γκολ να ακυρώνεται μέσω του VAR. Στις καθυστερήσεις, ο Μοχάμεντ Σαλάχ είδε την προσπάθειά του να αποκρούεται από τον Πίκφορντ κι εν συνεχεία να εξοστρακίζεται - και πάλι - στο δοκάρι.

Μπορεί η Έβερτον να έμεινε μακριά από τη νίκη για 23ο ντέρμπι (13 ισοπαλίες, 10 ήττες), ωστόσο ο βαθμός είναι πολύτιμος για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ που στέρησε ακόμα δύο από αυτή του Γιούργκεν Κλοπ, με την ψαλίδα από την κορυφή να ανοίγει επικίνδυνα.

Χάρι ΚέινΝότιγχαμ ΦόρεστΛίβερπουλΓουέστ ΧαμΕβερτονPremier LeagueΤότεναμΤσέλσι