Αθλητισμός|04.09.2022 20:34

Premier League: Τρομερή Γιουνάιτεντ πήρε το ντέρμπι κι ανάγκασε την Άρσεναλ στην πρώτη ήττα!

Newsroom

Το 'πε και το 'κανε ο Έρικ Τεν Χαγκ παρά την αμφισβήτηση που δέχθηκε στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του στο Ολντ Τράφορντ! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε και πάλι πρωταγωνίστρια. Μετά τις δύο απρόσμενες ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν από την Μπράιτον και την Μπρέντφορντ, έκανε το μεγάλο come back και με τέσσερις σερί νίκες μπήκε σε τροχιά τίτλου στην Premier League.

Έκανε την αρχή με νίκη επί της Λίβερπουλ και ακολούθησαν τα τρίποντα με Σαουθάμπτον και Λέστερ, προτού έρθει ο θρίαμβος επί της Άρσεναλ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν εξαιρετικοί στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής και παίζοντας θαυμάσια στην κόντρα επίθεση έφτασε σε μια μεγάλη επικράτηση με 3-1 με πρωταγωνιστές του Ράσφορντ, Άντονι, Φερνάντες και Έρικσεν.

Πρώτη ήττα για Άρσεναλ

Η ομάδα του Τεν Χαγκ ανάγκασε τους Κανονιέρηδες του Μικέλ Αρτέτα, που προπορεύονται στη βαθμολογία, στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα και πλησίασαν στους τρεις βαθμούς από την κορυφή (Βαθμολογία: Άρσεναλ 15, Μάντσεστερ Σίτι 14, Τότεναμ 14, Μπράιτον 13, Γιουνάιτεντ 12, Τσέλσι 10, Λίβερπουλ 9).

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο ματς και σκόραρε στο 15' με τον Μαρτινέλι αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR, διότι είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης. Ο Μαρτινέλι είχε άλλες δύο ευκαιρίες στο 30' και το 32' αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε και στις δυο περιπτώσεις.

Και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Γιουνάιτεντ έπειτα από ταχύτατη αντεπίθεση και ωραία εναλλαγή της μπάλας, έφτασε στην επίτευξη του γκολ. Στο 35' ο Ράσφορντ έβγαλε ωραία πάσα προς τον Άντονι, ο οποίος με διαγώνιο σουτ σκόραρε στο ντεμπούτο του. Άρχισε μεμιάς την... απόσβεση των 95 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η Γιουνάιτεντ για να τον αγοράσει απ' τον Άγιαξ. 

Η Αρσεναλ δεν τα παράτησε και στο 60' βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Σάκα (1-1). Πολύ γρήγορα όμως η Γιουνάιτεντ είχε απάντηση στο γκολ της Άρσεναλ καθώς στο 65' ο Φερνάντες βρήκε με καταπληκτική μπαλιά τον Ράσφορντ, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1. Το... πάρτι της Γιουνάιτεντ δεν είχε τελειώσει καθώς στο 75' ο Ράσφορντ πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του και το δεύτερο στο παιχνίδι έπειτα από ασίστ του Έρικσεν.

ΑρσεναλPremier LeagueΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ