Αθλητισμός|04.09.2022 20:15

Πέθανε ο παλαίμαχος Ουρουγουανός άσος του Ολυμπιακού Ραφαέλ Περόνε

Newsroom

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Ραφαέλ Περόνε. Ο Ουρουγουανός χαφ, ο οποίος αγωνίστηκε για μια διετία με τη φανέλα των Ερυθρόλευκων τις περιόδους 1979-1980, υπήρξε μια απ' τις γνώριμες λατινοαμερικάνικες μορφές των ελληνικών γηπέδων στα τέλη των 70s, αρχές των 80s.

Γεννήθηκε το 1953 στο Μοντεβιδέο και προτού έρθει στην Ελλάδα αγωνίστηκε στην Ντανούμπιο. Έκανε καριέρα κυρίως ως δεκάρι και πέτυχε ορισμένα εξαιρετικά γκολ καθώς φημιζόταν για τις εκτελέσεις φάουλ. Ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 1978 και έπαιξε μέχρι το 1980 φορώντας 50 φορές τη φανέλα των Πειραιωτών πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα του '80. Πέτυχε δέκα γκολ, τα πέντε εκ των οποίων με εκτελέσεις φάουλ!

Σκόραρε με φάουλ στο ντεμπούτο του με την ΑΕΛ κι έκρινε (ξανά με φάουλ) το επεισοδιακό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1-0) στην επιστροφή του Δεληκάρη στο Καραϊσκάκη ως αντίπαλος. Θέλησε να μείνει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, δηλώνοντας μάλιστα την πρόθεσή του να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό για να αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα, όμως ένα οικογενειακό πρόβλημα τον ανάγκασε να επιστρέψει στην Ουρουγουάη.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον Ραφαέλ Περόνε, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών. Ο Ουρουγουανός μέσος ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1978 και τίμησε την ερυθρόλευκη φανέλα για δύο χρόνια, μέχρι το 1980, με απολογισμό 50 συμμετοχές και 12 γκολ. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».