Αθλητισμός|04.09.2022 21:35

Η Εθνική πόλο «βούλιαξε» το Ισραήλ και πάει σε... ναυμαχία με την πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία

Newsroom

Η Εθνική πόλο ανδρών έκανε το χρέος της και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που γίνεται στο Σπλιτ. Η ελληνική ομάδα «βούλιαξε» το Ισραήλ επικρατώντας εύκολα με 22-9 στο πρώτο νοκ άουτ ματς και πλέον πάει στα προημιτελικά για μια σπουδαία ναυμαχία με την πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία την ερχόμενη Τρίτη (6/9, 20.00) που θα στείλει τη νικήτρια ομάδα στη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Με το μυαλό στο ντέρμπι με τους Ιβηρες, ο Θοδωρής Βλάχος ξεκούρασε τον αρχηγό Αγγελο Βλαχόπουλο και τον βασικό φουνταριστό Κώστα Κάκαρη, οι οποίοι έμειναν εκτός 13άδας, ενώ οι δύο τερματοφύλακες Παναγιώτης Τζωρτζάτος και Κώστας Λιμαράκης μοιράστηκαν το χρόνο συμμετοχής.

Το παιχνίδι κρίθηκε από νωρίς καθώς η Ελλάδα προηγήθηκε με 6-0 στο τέλος της πρώτης περιόδου, με 12-4 στη δεύτερη και με 17-7 στην τρίτη.

Τα οκτάλεπτα: 6-0, 6-4, 5-3, 5-2

Ελλάδα (Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 3, Αργυρόπουλος 3, Παπαναστασίου 3, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής 2, Κοπελιάδης 3, Γκίλλας 3, Νικολαϊδης 1, Σολανάκης 1, Λιμαράκης.

Ισραήλ (Γκρόντμαν): Φάιρ, Σλάιν 2, Γκρος 2, Κλάρφελντ, Ρέντλερ, Χαϊμοβιτς 2, Φριντ 2, Γκόλντσμιτ 1, Κοτρ, Μπουζάγκλο, Κολόντνι, Γκρόντλαντ, Σμιρνόφ.

εθνική ΕλλάδαςΕθνική ΠόλοΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλοΕθνική ομάδαΕθνική Ισραήλ