Αθλητισμός|04.09.2022 23:55

Άρης - ΠΑΟΚ 0-0: Είχε φάσεις, ένταση, αποβολές και... καταιγίδα αλλά δεν είχε γκολ και νικητή τον ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Newsroom

Το clasico της Θεσσαλονίκης τα είχε σχεδόν όλα: φάσεις, χαμένο πέναλτι, πάθος, ένταση, αποβολές, ακόμη και μια καταιγίδα στο φινάλε! Μόνο γκολ και νικητή δεν είχε με αποτέλεσμα ο Άρης και ο ΠΑΟΚ να... κολλήσουν στο 0-0 για την 3η αγωνιστική της Super League στο Κλ. Βικελίδης.

Οι δυο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Δικέφαλος είχε σε σπουδαία μέρα τον γκολκίπερ Κοτάρσκι, ο οποίος έπιασε ένα πέναλτι και φώναξε «παρών» σε κάθε απειλητική on target προσπάθεια των Κιτρίνων, που είχαν στον πάγκο τους ως υπηρεσιακό κόουτς τον Τόλη Τερζή μετά την απόλυση του Χερμάν Μπούργος. Η ισοπαλία έφερε τον ΠΑΟΚ (είχε την πρώτη εφετινή απώλεια βαθμών) στο -2 απ' τον προπορευόμενο στη βαθμολογία Παναθηναϊκό, ενώ ο Άρης έμεινε στο -5 καθώς είχε ηττηθεί την προηγούμενη αγωνιστική στο Αγρίνιο απ' τον Παναιτωλικό.

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 2' με τον Νάρεϊ, του οποίου το σουτ όμως ανακόπηκε απ' τον Μαζικού. Ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί μια ασυνεννοησία στην άμυνα του ΠΑΟΚ στο 10' αλλά ο Κοτάρσκι αντέδρασε αποτελεσματικά αποτρέποντας τον κίνδυνο. Ο ρυθμός στο ματς έπεσε και το παιχνίδι έγινε πιο νευρικό με τους παίκτες των δύο ομάδων να δίνουν μεγάλες μάχες εντός γηπέδου. Ο Δικέφαλος είχε μια καλή στιγμή στο 27' με κεφαλιά του Αουγκούστο, ενώ ο Μαντσίνι προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κοτάρσκι με ένα δυνατό μακρινό σουτ στο 35' αλλά ο Κροάτης ήταν και πάλι σε ετοιμότητα αποκρούοντας εντυπωσιακά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ άρχισε και πάλι απειλητικά καθώς στο 49' ο Μπράντον Τόμας έκανε προβολή από καλή θέση αλλά ο Κουέστα απέκρουσε σε κόρνερ. Αντί όμως να σκοράρει ο Δικέφαλος, δύο λεπτά αργότερα (51') βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς ο Πορτογάλος διαιτητής έδωσε πέναλτι σε μονομαχία του Εμπακατά με τον Κουλιεράκη.

Στο 53' ο Γκρέι ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Κοτάρσκι έπεσε σωστά και κράτησε το μηδέν σε ένα κομβικό σημείο του ματς. Οι Κίτρινοι λίγο έλειψε να σκοράρουν και στο 54' αλλά και πάλι ο Κοτάρσκι ήταν εκεί απομακρύνοντας ακόμα έναν κίνδυνο σε προσπάθεια του Γκαρσία.

Το παιχνίδι τελείωσε επεισοδιακά με αποβολή του Νταμπό και του Ελ Καντουρί και γενικώς με μεγάλη ένταση εν μέσω έντονης βροχόπτωσης καθώς περίπου στο 70' οι ουρανοί άνοιξαν στη Θεσσαλονίκη. Ο Νταμπό είχε μονομαχία σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Ολιβέιρα, που μάτωσε στο κεφάλι μετά από αγκωνιά που δέχθηκε απ' τον παίκτη του Άρη. Κι ακολούθησε ένας χαμός. Ο εριστικός Νταμπό στη συνέχεια είχε αψιμαχία με τον Ελ Καντουρί. Ακολούθησε ένταση και άπαντες απ' τις δυο ομάδες βρέθηκαν στο ίδιο σήμειο... Ο Νταμπό ορθώς πήρε δεύτερη κίτρινη, ο Ελ Καντουρί αδίκως απευθείας κόκκινη, ενώ επίσης τιμωρήθηκαν με κίτρινη ο προπονητής του Άρη, ο βοηθός του Λουτσέσκου, ένας φροντιστής των Κιτρίνων κι ένα ακόμη μέλος των γηπεδούχων!

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ, Ντιόπ (46' Νταμπό), Μανού Γκαρθία (69' Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (81' Καμάτσο), Μαντσίνι (81' Ζερβίνιο), Γκρέι (64' Πάλμα).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (59' Βιεϊρίνια), Ντάντας (59' Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Νάρεϊ, Αντρ. Ζίβκοβιτς (73' Ελ Καντουρί), Τόμας (63' Ολιβέιρα).

ΠΑΟΚSuperLeagueΑρης