Αθλητισμός|04.09.2022 23:26

Η ΑΕΚ καθάρισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με Πινέδα και Αμραμπάτ πριν απ' το ντέρμπι με Παναθηναϊκό

Newsroom

Η ΑΕΚ συνήλθε απ' το σοκ της εντός έδρας ήττας απ' τον Βόλο και επέστρεψε στις νίκες. Η Ένωση επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη στο τελευταίο παιχνίδι πριν από τη μεγάλη επιστροφή στη φυσική της έδρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου θα παίξει για πρώτη φορά στις αρχές Οκτωβρίου με τον Ιωνικό. Τα γκολ του Πινέδα και του Αμραμπάτ διαμόρφωσαν την επικράτηση με 2-0 που έφερε την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στους έξι βαθμούς πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο την επόμενη Κυριακή (11/9) για την 4η αγωνιστική της Super League.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ στο ξεκίνημα του ματς αλλά το σουτ του Ροσέρο κατέληξε άουτ. Η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοσή της άρχισε να απειλεί τους φιλοξενούμενους. Κι αφού απείλησε στο 35' με Πινέδα και Αραούχο προτού απομακρύνει σωτήρια ο Παντελάκης, βρήκε το γκολ στο 39' με τον δραστήριο Μεξικανό. Ο Πινέδα έπιασε ένα τρομερό βολέ απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μολονότι η ΑΕΚ είχε το προβάδισμα και την ευκαιρία για να καθαρίσει το παιχνίδι πιο άνετα, στο β' ημίχρονο παρουσιάστηκε νευρική και με αρκετά νεκρά σημεία στην απόδοσή της. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε αυτοπεποίθηση και έβαλε δύσκολα στην Ένωση, που τελικά καθάρισε οριστικά με το τρίποντο στο 87'. Ο Μοχαμάντι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Αμραμπάτ, ο οποίος είχε περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή πριν από λίγα λεπτά, κοντρόλαρε και με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71' Ελίασον), Γιόνσον, Πινέδα (83' Μοχαμάντι), Τσούμπερ (76' Αμραμπάτ), Γκατσίνοβιτς (71' Μάνταλος), Αραούχο (70' Λιβάι).

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Καραχάλιος, Λιάσος, Μπιλμπάο, Μορέιρα (46' Τζίμας), Ροσέρο (77' Σταματελόπουλος), Παμλίδης.

SuperLeagueΑΕΚΠΑΣ Γιάννινα