Αθλητισμός|05.09.2022 01:00

Eurobasket: Χαμός στο Γεωργία - Τουρκία! Ένταση, ξύλο και ενστάσεις - Απειλούν με αποχώρηση απ' το τουρνουά οι Τούρκοι

Newsroom

Χάος επικράτησε στην αναμέτρηση της Γεωργίας με την Τουρκία για το Eurobasket που βρήκε νικητές τους Γεωργιανούς με 88-83. Στον όμιλο που φιλοξενείται στην Τιφλίδα ξέφυγε η κατάσταση καθώς όπως καταγγέλει η τουρκική πλευρά, ο Φουρκάν Κορκμάζ δέχθηκε επίθεση μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια από τρεις Γεωργιανούς παίκτες αλλά και ανθρώπων ασφαλείας! Οι Τούρκοι απειλούν με αποχώρηση αν η FIBA δεν εξετάσει τα βίντεο με τις κάμερες που δείχνουν όσα έγιναν στα αποδυτήρια.

Με το πέρας της αναμέτρησης οι Τούρκοι, δια στόματος του general manager της ομάδας, Ομέρ Ονάν, κατήγγειλαν επίθεση τριών παικτών της Γεωργίας, αλλά και ανθρώπων της ασφάλειας της ομάδας εις βάρος του Φουρκάν Κορκμάζ. Ο Τούρκος άσος των Φιλαδέλφεια 76ερς αποτέλεσε... κόκκινο πανί για τους Γεωργιανούς, μετά τη διένεξη που είχε με τον Σανάντζε κατά τη διάρκεια ενός επεισοδιακού και ιδιαίτερα παθιασμένου αγώνα.

Ο Ονάν τόνισε μάλιστα πως αν δεν ανοίξουν οι κάμερες για να φανούν όσα συνέβησαν εις βάρος του Κορκμάζ, τότε η Τουρκία θα φτάσει στα άκρα, απειλώντας ακόμα και με αποχώρηση από το Eurobasket.


Προηγουμένως, η Τουρκία κατέθεσε ένσταση κι ως προς την αναμέτρηση, καθώς αναφέρει πως ο χρόνος κύλησε αντικανονικά για περίπου 20'' κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου στο επεισόδιο του Κορκμάζ με τον Σανάντζε!

ΕυρωμπάσκετEurobasketευρωμπάσκετ 2022Εθνική ΓεωργίαςΕθνική Τουρκίας