Αθλητισμός|05.09.2022 22:59

Έκλεισε θέση στον ημιτελικό και στη μάχη για τα μετάλλια η Εθνική πόλο γυναικών - Εύκολη νίκη με Ισραήλ

Newsroom

Η Εθνική πόλο γυναικών κυριάρχησε επί του Ισραήλ με 14-4 στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που γίνεται στο Σπλιτ κι έκλεισε θέση στα ημιτελικά για έκτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Εκεί θα αναμετρηθεί με την ισχυρή Ιταλία (νίκησε 16-8 την Κροατία) την Τετάρτη (7/9, 21.30) για μια θέση στον τελικό.

Το παιχνίδι με το Ισραήλ εξελίχθηκε σε... προπόνηση για την εξαιρετική ομάδα της Αλεξίας Καμμένου που πλέον έχει δύο ευκαιρίες για μετάλλιο καθώς ακόμα κι αν χάσει στον ημιτελικό, θα παίξει για το χάλκινο στον μικρό τελικό. Σε αυτή τη φάση όμως ο τελικός αποτελεί τον μεγάλο στόχο για τα κορίτσια της Εθνικής που θέλουν να επιστρέψουν στις μεγάλες διακρίσεις.

Στον άλλο ημιτελικό της Τετάρτης θα τεθούν αντιμέτωπες οι νικήτριες των δύο προηγούμενων διοργανώσεων. Η Ολλανδία, που συνέτριψε 22-3 τη Γαλλία και η Ισπανία που επιβλήθηκε 15-11 της Ουγγαρίας.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 2-1, 2-0, 4-2

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη, Τριχά 3, Ξενάκη 3, Σάντα 1, Πάτρα, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σωτηρέλη.

Ισραήλ (Δημήτρης Μαυρωτάς): Πέρες, Γιαάκομπι 1, Φάρκας, Μπογκατσένκο 1, Λεβί, Φουτοριάν, Στρούγκο 1, Μπεν Νταβίντ, Μενάκερμαν, Σασόβερ, Χότσμπεργκ 1, Κορντονσκάια, Γκέβα.

Εθνική ομάδαΕθνική ΙσραήλΕθνική Πόλοεθνική ΕλλάδαςΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο