Αθλητισμός|06.09.2022 21:21

Ήττα για την Εθνική πόλο απ' την Ισπανία - Εκτός μεταλλίων η Γαλανόλευκη στο Ευρωπαϊκό

Newsroom

Η πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία λύγισε την Εθνική πόλο ανδρών στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ. Οι Ιβηρες ήταν σαφώς ανώτεροι, επικράτησαν δίκαια με 9-5 και πέρασαν στους «4», αφήνοντας εκτός μεταλλίων την ελληνική ομάδα, που την Πέμπτη (8/9, 15.00) θα παίξει με το Μαυροβούνιο για τις θέσεις 5-8.

Οι Ισπανοί άρχισαν με δύο γρήγορα γκολ (2-0) αλλά η Εθνική παίζοντας με υπομονή ισοφάρισε (2-2) με πέναλτι του Γενηδουνιά και τέρμα του Βλαχόπουλου στον παίκτη παραπάνω. Ωστόσο και πάλι οι Φούριας Ρόχας σκόραραν δύο φορές φτάνοντας στο +2 (4-2) και αργότερα στο +3 (5-2). Η Ελλάδα κατόρθωσε να μειώσει σε 5-3 με τον Δερβίση προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Η Γαλανόλευκη δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ στη διεκδίκηση της νίκης όσο κι αν προσπάθησε με αποτέλεσμα να χάσει με 9-5.

Ισπανία (Μαρτίν): Αγκίρε, Μουναρίθ 2, Γρανάδος 2, Σαναούχα, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Φαμέρα 2, Καμπάνιας 1, Ταούλ 1, Περόνε 1, Μπαρόσο, Μπούστος, Λόριο.

Ελλάδα (Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 2, Λιμαράκης.

Εθνική Ισπανίαςεθνική ΕλλάδαςΕθνική ομάδαΕθνική ΠόλοΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο