Αθλητισμός|06.09.2022 22:30

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ σόκαρε την Τσέλσι στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League

Newsroom

H πρώτη βόμβα στο Champions League έσκασε στο Μαξιμίρ, όπου η Ντινάμο Ζάγκρεμπ επικράτησε 1-0 της Τσέλσι για την πρεμιέρα των ομίλων. Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ έκανε πάρτι απέναντι στην Κοπεγχάγη νικώντας με 3-0.

Το υπέροχο γκολ του Όρσιτς στο 13ο λεπτό δεν βρήκε ποτέ απάντηση απ' τους Λονδρέζους, οι οποίοι άρχισαν στραβά τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους. Η απόδοσή τους ήταν κακή στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης καθώς δεν βρήκαν λύσεις στο παθιασμένο παιχνίδι των Κροατών που επικράτησαν δίκαια.

Εξαιρετική εκκίνηση πραγματοποίησε η Ντόρτμουντ στην έδρα της όπου κυριάρχησε ολοκληρωτικά της Κοπεγχάγης. Η γερμανική ομάδα νίκησε με 3-0 τους πρωταθλητές Δανίας του Κάρλος Ζέκα, που παρέμειναν χωρίς «τρίποντο» επί γερμανικού εδάφους για ενδέκατο συνολικά παιχνίδι σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

To γκολ του Ρόις στο 35' άνοιξε τον δρόμο για τον θρίαμβο και το τέρμα του Γκερέιρο στο 42' κλείδωσε το τρίποντο. Το τρίτο γκολ ήταν έργο του Μπέλιγχαμ στο 83' για το τελικό 3-0 σε ένα παιχνίδι που άρχισε επεισοδιακά λόγω των καπνογόνων που έριξαν οι οπαδοί της Κοπεγχάγης και της σύρραξης που ακολούθησε με την αστυνομία.

Ντινάμο ΖάγκρεμπChampions LeagueΜπορούσια ΝτόρτμουντΤσέλσιΚοπεγχάγη