Αθλητισμός|07.09.2022 21:06

Κορμπεράν: «Είναι η ευκαιρία μας για να αποδείξουμε ότι αξίζει ο Ολυμπιακός να βρίσκεται εδώ»

Newsroom

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη των ομίλων του Europa League με αντίπαλο τη Ναντ την Πέμπτη (8/9, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD) και ο Κάρλος Κορμπεράν έδωσε το στίγμα για την ευρωπαϊκή πορεία των Πειραιωτών. Ο κόουτς των Ερυθρόλευκων τόνισε ότι θέλει η ομάδα του να είναι ανταγωνιστική στην Ευρώπη.

Ο Ισπανός κόουτς είπε για την παρουσία του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa: «Προφανώς όλοι ξέρετε πως έχουμε παλέψει πάρα πολύ μέχρι τώρα. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση και να συνεχίσουμε την πορεία μας από εδώ και πέρα. Εμείς το αυριανό παιχνίδι το βλέπουμε ως ευκαιρία για να αποδείξουμε ότι θέλουμε να βρισκόμαστε στη διοργάνωση. Είναι η ευκαιρία μας για να δείξουμε ότι θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη».

Για το βαθμό δυσκολίας του αγώνα με την Ναντ: «Αύριο είναι ένα παιχνίδι πολύ απαιτητικό, αυτό σημαίνει πως πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση και να ελέγξουμε και άλλα κομμάτια του παιχνιδιού όπως η τακτική και ο συναισθηματικός έλεγχος».

Για την απουσία του Γιαν Εμβιλά: «Αύριο θα πρέπει να αποδείξουμε πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και χωρίς τον Εμβιλά. Το πρόβλημα της απουσίας του θα πρέπει να είναι κίνητρο, να το δούμε ως πρόκληση, ως ένα στοίχημα, που πρέπει να κερδίσουμε. Να δείξουμε πως, αν και είναι σημαντικός παίκτης για μας ο Εμβιλά, μία ομάδα δεν εξαρτάται από έναν μόνο παίκτη».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι φαβορί όπως δήλωσε ο προπονητής της Ναντ: «Πραγματικά είναι ένας όμιλος με τέσσερις ισάξιες ομάδες. Μπορεί να συμβούν τα πάντα. Δεν συμφωνώ ότι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν φαβορί, ουδείς μπορεί να πει ότι σε αυτό το επίπεδο κάποια ομάδα έχει πλεονέκτημα έναντι κάποιας άλλης. Απλά παίζουν δύο ομάδες που θα παλέψουν για τα πάντα και να δείξουν το τι μπορούν να κάνουν».

Europa LeagueΝαντΚάρλος ΚορμπεράνΟλυμπιακός