Αθλητισμός|07.09.2022 22:37

Τα τρομερά κορίτσια της Εθνικής πόλο έφυγαν για τελικό και εξασφάλισαν μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό!

Newsroom

Τα τρομερά κορίτσια της Εθνικής πόλο γυναικών επικράτησαν της Ιταλίας στο Σπλιτ και έκλεισαν θέση για τον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Εξασφάλισαν το μετάλλιο και πλέον στοχεύουν στην υπέρβαση για την κατάκτηση του πολυπόθητου χρυσού.

Η εξαιρετική ομάδα της Αλεξίας Καμμένου, επιστρέφει στις μεγάλες διακρίσεις και στους τελικούς καθώς θα είναι παρούσα για τέταρτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου όμως δεν έχει κερδίσει ποτέ. Η εθνική γυναικών έχει στη συλλογή της τρία ασημένια μετάλλια το 2010, το 2012 και το 2018 και ονειρεύεται αυτό που λείπει απ' τη συλλογή της: το χρυσό. Η ελληνική ομάδα θα βρει απέναντί της την Ισπανία που επικράτησε της Ολλανδίας στον άλλο ημιτελικό. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Παρασκευής (9/9, 21.30).

Η εξέλιξη του ματς

Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τη Νίνου (1-0), η Ιταλία ισοφάρισε αλλά η Ελευθερία Πλευρίτου πέτυχε το 2-1 με πέναλτι. Οι Ιταλίδες ισοφάρισαν ξανά με την πρώτη περίοδο να τελειώνει στο 2-2.

Οι Ελληνίδες μπήκαν εξαιρετικά στο δεύτερο οκτάλεπτο και βρέθηκαν στο +2 με τα γκολ της Ξενάκη και της Νίνου. Η Ιταλία μείωσε (4-3), η Σιούτη έγραψε το 5-3, η Ιταλία μείωσε ξανά (5-4) αλλά και πάλι η Νίνου, με το τρίτο της γκολ στο ματς, διαμόρφωσε το 6-4, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ της Ιταλίας (6-5) αλλά η Ελευθερία Πλευρίτου και η Πάτρα έφεραν για πρώτη φορά στο ματς την Ελλάδα στο +3 (8-5) και λίγο αργότερα στο +4 με τη Βασιλική Πλευρίτου (9-5). Οι Ιταλίδες μείωσαν (9-6), η Βασιλική Πλευρίτου σκόραρε (10-6), η Ιταλία απάντησε για το 10-7 στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου.

Η Ελλάδα σκόραρε με την Χυδηριώτη  (11-7), η Ιταλία μείωσε με την Αβένιο (11-8) και την Ταμπάνι (11-9) και η Εθνική που έκανε καταπληκτικό ματς έκλεισε την αναμέτρηση με γκολ για το 12-9 με τη Σιούτη.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 4-3, 1-2

Ελλάδα (Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου 3, Πάτρα 1, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

Ιταλία (Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο 4, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Παλμιέρι 1, Μαρλέτα 1, Κοκιέρε, Βιακάβα, Μπαντσέλι.

Εθνική ΠόλοΕθνική ομάδαΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλοΕθνική Ιταλίαςεθνική Ελλάδας