Αθλητισμός|07.09.2022 23:27

Eurobasket: Ο δρόμος της Εθνικής προς τα μετάλλια - Οι πιθανοί αντίπαλοι στους 16 και στο βάθος η Γερμανία

Newsroom

Η Εθνική μπάσκετ έχει εξασφαλίσει ήδη το εισιτήριό της για τα νοκ άουτ του Eurobasket που θα γίνουν στο Βερολίνο από τις 10 ως τις 18 Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα με τέσσερις σερί νίκες επί της Κροατίας, της Ιταλίας, της Μεγ. Βρετανίας και της Ουκρανίας, έχει να δώσει έναν τελευταίο αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα το απόγευμα της Πέμπτης (8/9, 18.00) απέναντι στην αδύναμη Εσθονία προτού ριχτεί στη μάχη της 16άδας.

Εκεί η ελληνική ομάδα δεν ξέρει ακόμα την αντίπαλο θα βρει μπροστά της καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων. Είναι ωστόσο δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσει μια εκ των Τσεχίας, ΦινλανδίαςΠολωνίας και Ισραήλ. Ομάδες που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα στη Γαλανόλευκη που βλέπει ήδη προς την οχτάδα.

Η αναμέτρηση των προημιτελικών θα είναι εκείνη που θα καθορίσει αν η Ελλάδα θα μπει στη μάχη της διεκδίκησης των μεταλλίων. Κι αυτό διότι σε περίπτωση νίκης, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα έχει διπλή ευκαιρία για μετάλλιο. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν πόσο κομβικό είναι το ματς της οχτάδας (εφόσον βεβαίως ξεπεραστεί το θεωρητικό εύκολο εμπόδιο των 16).

Κι όπως προέκυψε απ' τη νίκη της Σλοβενίας επί της Γαλλίας, η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να συναντηθεί στους «8» με τους οικοδεσπότες Γερμανούς, οι οποίοι βεβαίως με τη σειρά τους θα πρέπει να αποκλείσουν στους 16 είτε το Βέλγιο είτε το Μαυροβούνιο. Θεωρητικά έχουν τον πρώτο λόγο καθώς διαθέτουν μια καλή ομάδα με NBAers στο ρόστερ. Άρα η λογική λέει ότι η Ελλάδα θα παίξει στα προημιτελικά με τη Γερμανία. Παράλληλα, η ελληνική ομάδα θα αποφύγει τη Σλοβενία και τη Σερβία μέχρι τον... τελικό.

Η Ελλάδα ρίχνεται στη μάχη των νοκ άουτ την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να αγωνιστεί είτε στις 19.00 είτε στις 21.45. Ωστόσο, το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί όταν οριστικοποιηθούν τα ζευγάρια την Πέμπτη (8/9). Αυτή τη στιγμή έχουν βγει τα μισά ματς της 16άδας.

Φάση των «16»

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

  • Γερμανία - Μαυροβούνιο
  • Ισπανία - Λιθουανία
  • Σλοβενία - Βέλγιο
  • Τουρκία - Γαλλία

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

  • Ελλάδα-Δ4
  • Δ2-Γ3
  • Γ2-Δ3
  • Δ1-Γ4
εθνική ΕλλάδαςΕυρωμπάσκετΕθνική μπάσκετευρωμπάσκετ 2022EurobasketΕθνική ομάδα