Αθλητισμός|08.09.2022 09:00

Απ' το Ναντ αρχίζει το ταξίδι του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League

Newsroom

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη των ομίλων του Europa League με πρώτη αποστολή στο Ναντ. Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν την ομώνυμη γαλλική ομάδα στις 10 το βράδυ (Cosmote Sport 2) για την πρώτη αγωνιστική. Η Ναντ δεν έχει ξεκινήσει καλά στο γαλλικό πρωτάθλημα (μία νίκη και πέντε ισοπαλίες σε έξι ματς), αλλά παραμένει μία επικίνδυνη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός μετά την καλοκαιρινή περιπέτεια των προκριματικών και την αγωνία που βίωσε και στους τρεις γύρους θέλει να ακολουθήσει έναν πιο βατό δρόμο. Οι Ερυθρόλευκοι δέχτηκαν αρχικά το χαστούκι από την Μακάμπι Χάιφα, όμως, στη συνέχεια, κέρδισαν (έστω και δύσκολα) την πρόκριση στο Europa League και απόψε ξεκινούν την παρουσία τους στους ομίλους με την σκέψη στη νίκη.

«Eίναι ένα αρκετά απαιτητικό παιχνίδι. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς να νικήσεις μόνο με καλή επίθεση. Χρειάζεται να είσαι συμπαγής και στην άμυνα αλλά και να υπάρχει συναισθηματικός έλεγχος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στον Γιαν Εμβιλά. Εκτός δράσης είναι επίσης ο ανέτοιμος Σίμε Βρσάλικο και ο τιμωρημένος Ουσεινού Μπα, ενώ στην αποστολή βρίσκονται ο νεοαποκτηθείς Τζος Μπόουλερ και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, που ήταν στα... πιτς για περίπου 40 μέρες. Φυσικά δεν υπολογίζεται και ο Μαρσέλο.

Ο Κορμπεράν έκανε πολλές δοκιμές το τελευταίο 48ωρο, «πατώντας» κυρίως πάνω στο 4-3-3 και στο 4-2-3-1 και χρησιμοποιώντας ενδιάμεσα τον Παναγιώτη Ρέτσο τόσο ως δεξιό μπακ, όσο και ως στόπερ, αλλά κι αμυντικό μέσο. Στο 4-2-3-1 (που δείχνει να έχει ένα σχετικό προβάδισμα ως διάταξη) ο Ισπανός τεχνικός χρησιμοποίησε τον Βατσλίκ στο τέρμα, τους Άβιλα, Μανωλά, Παπέ Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην αμυντική τετράδα, με τους Κούντε και Ίνμπομ Χουάνγκ στο δίδυμο του άξονα, τον Μπιέλ ως «δεκάρι», τους Μασούρα - Μπόουλερ στα άκρα της επίθεσης και στην κορυφή τον Ελ Αραμπί. Στο 4-3-3 δοκίμασε στο κέντρο τους Μπουχαλάκη, Κούντε και Ίνμπομ Χουάνγκ, ενώ την επιθετική τριάδα αποτελούσαν οι Μασούρας, Μπιέλ και Ελ Αραμπί.

Την αποστολή του Ολυμπιακού για τον πρώτο αγώνα των ομίλων του Europa League με τη Ναντ, συγκροτούν οι Ανδρούτσος, Άβιλα, Μπουχαλάκης, Μπόουλερ, Σισέ, Ελ Αραμπί, Ίνμπομ Χουάνγκ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Κούντε, Μανωλάς, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Παπαδούδης, Μπιέλ, Ρέτσος, Ροντρίγκες, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Ουί Τζο Χουάνγκ, Βατσλίκ, Βαλμπουενά και Βρουσάι.

Europa LeagueΟλυμπιακόςΝαντ