Αθλητισμός|09.09.2022 00:00

Πληγώθηκε ξανά στο φινάλε ο Ολυμπιακός και άρχισε με ήττα στους ομίλους του Europa League - Προβληματική εμφάνιση των Ερυθρόλευκων

Newsroom

Ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και γνώρισε δίκαια την ήττα (2-1) απ' τη Ναντ. Μολονότι οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν... πορτοφόλι στο Μποζουάρ με ένα ανέλπιστο γκολ για την ισοφάριση στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνο, στο φινάλε έπεσαν θύματα των παθογενειών τους, δέχθηκαν γκολ (ως συνήθως στα Κύπελλα Ευρώπης εφέτος) στις καθυστερήσεις και έμειναν στο μηδέν στο ξεκίνημα των ομίλων.

Κι αν η ήττα επιτρέπεται να είναι στο πρόγραμμα απέναντι σε μια ποιοτική, επικίνδυνη και διψασμένη ομάδα, που επιστρέφει έπειτα από πολλά χρόνια στην Ευρώπη, σίγουρα η κάκιστη εμφάνιση των Πειραιωτών είναι που προβληματίζει περισσότερο. Είναι ενδεικτικό ότι ο Ολυμπιακός δεν δημιούργησε ούτε... μισή ευκαιρία σε 90+ λεπτά! Kαι δεδομένου ότι άμεσα, την ερχόμενη Πέμπτη (15/9), ακολουθεί το ματς της 2ης αγωνιστικής με τη φορμαρισμένη Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη, γίνεται αντιληπτό ότι χρειάζεται ένα... ηλεκτροσόκ για να αλλάξει εικόνα. Η γερμανική ομάδα κέρδισε 2-1 την Καραμπάγκ και ισοβαθμεί στην κορυφή του ομίλου με τη Ναντ.

Το ματς

Η Ναντ πήρε τον έλεγχο του αγώνα απ' το ξεκίνημα και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό ούτε να αναπτυχθεί αλλά ούτε και να νιώσει ασφάλεια αμυντικά. Μεγάλη ευκαιρία δεν έκανε αλλά πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο. Και τελικά βρήκε το γκολ που δικαιούτο βάσει εμφάνισης στο 32'. Ο Μπλας έβγαλε εξαιρετική ασίστ για τον Μοχάμεντ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι απ' τον Βατσλίκ και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου άρχισε ιδανικά για τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι βρήκαν ένα ανέλπιστο γκολ στο 50'. Ουσιαστικά δεν χρειάστηκε να κάνουν τίποτα πέρα απ' το να εκτελέσουν ένα κόρνερ! Ο γκολκίπερ της Ναντ έκανε τραγική έξοδο βρίσκοντας αέρα, η μπάλα χτύπησε πάνω στο σώμα του Μουτουσαμί και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Κορμπεράν που άρχισαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο μεσοεπιθετικά συγκριτικά με το α' ημίχρονο. Παρέμειναν όμως και ευάλωτοι ανασταλτικά δίνοντας χώρο και ευκαιρίες στη Ναντ, που αφού είχε 2-3 καλές ευκαιρίες κι ένα (ορθώς) ακυρωθέν γκολ, χτύπησε τον Ολυμπιακό στο αδύναμο σημείο του. Και πάλι στις καθυστερήσεις (93') οι Ερυθρόλευκοι... κατόρθωσαν να δεχτούν γκολ. Έπειτα από σέντρα από τα δεξιά, ο αμαρκάριστος Γκεσάν πήρε με άνεση την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-1 που ανέδειξε ξανά τις αδυναμίες των Πειραιωτών.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Σισέ, Ρέτσος, Μανωλάς, Άβιλα, Κούντε, Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπιέλ (86' Ελ Αραμπί), Μασούρας (60' Μπόουλερ), Ουί-Τζο (77' Αμπουμπακάρ Καμαρά).

Ναντ: Λαφόντ, Άπια, Γκριρότο, Παλουά, Γκεσάντ, Μπλας, Μουτουσαμί (69' Σισοκό), Κιριβέλα, Μερλάν, Μοσταφά Μοχάμεντ, Γκαναγκό (69' Σάιμον).

ΟλυμπιακόςEuropa LeagueΝαντ