Αθλητισμός|10.09.2022 20:14

US Open: Για το πρώτο Grand Slam και το νούμερο 1 στην κατάταξη ο Κάρλος Αλκαράθ και ο Κάσπερ Ρουντ

Newsroom

Το US Open του 2022 θα είναι από κάθε άποψη ιστορικό. Ο νικητής του τελικού (11/9, 23.00) θα κατακτήσει το πρώτο του Grand Slam και παράλληλα θα ανέβει στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Και δεν μιλάμε ούτε για τον Ναδάλ, ούτε για τον Τζόκοβιτς, ούτε για τον Φέντερερ, τους θρυλικούς Big 3, ούτε και για τον Μεντβέντεφ, τον περυσινό νικητή, αλλά για τους πρωτάρηδες Κάρλος Αλκαράθ και Κάσπερ Ρουντ.

Η ανερχόμενη γενιά του παγκόσμιου τένις ετοιμάζεται να αφήσει το αποτύπωμά της στη Νέα Υόρκη. Ο 19χρονος Αλκαράθ, ο οποίος σταμάτησε την εκπληκτική πορεία του Φράνσις Τιαφό θα μονομαχήσει στον τελικό με τον 23χρονο Νορβηγό, ο οποίος έθεσε νοκ άουτ τον Κάρεν Κατσάνοφ. Κι αν για τον Ρουντ είναι ο δεύτερος τελικός Grand Slam μετά την ήττα στο εφετινό Roland Garros απ' τον Ναδάλ, για το παιδί-θαύμα του ισπανικού τένις είναι η παρθενική.

Ο Αλκαράθ μετά από μια ακόμα επική μάχη διάρκειας 4 ωρών και 20 λεπτών, που συνδιάστηκε από νίκη απέναντι στον Κατσάνοφ (είχαν προηγηθεί οι μαραθώνιες μονομαχίες και με τους Τσίλιτς και Σίνερ), είναι ο νεαρότερος φιναλίστ σε Grand Slam μετά τον Ράφα Ναδάλ το 2005 και ο νεαρότερος φιναλίστ στο US Open μετά τον Πιτ Σάμπρας το 1990! Αν μάλιστα καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο, τότε θα γίνει και ο νεαρότερος Νο.1 στη ιστορία του τένις καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Λέιτον Χιούιτ που ήταν 20 ετών όταν ανέβηκε στην κορυφή της ATP.

Στο νούμερο 1 όμως έχει την ευκαιρία να ανέβει και ο Ρουντ, που διανύει μια εντυπωσιακή σεζόν έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή του σε έναν δεύτερο τελικό Grand Slam. Πάντως, στο head to head με τον Ρουντ, ο Αλκαράθ προηγείται 2-0 και δεν έχει χάσει ούτε σετ! Μάλιστα ακόμα και αν ηττηθεί στον τελικό θα κάνει σημαντικό άλμα στην κατάταξη, καθώς θα βρεθεί από το Νο.4 στο Νο.2 για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Κάρλος ΑλκαράθΤένιςΚάσπερ ΡουντUS Open