Αθλητισμός|10.09.2022 18:10

Formula 1: Ταχύτερος ο Λεκλέρκ και pole position στο σπίτι της Ferrari!

Newsroom

Ο Σαρλ Λεκλέρκ ήταν ο ταχύτερος όλων και πήρε την pole position στο σπίτι της Ferrari για το πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Μονεγάσκος πιλότος της Σκουντερία έκανε τον γρηγορότερο γύρο στο φινάλε και αποθεώθηκε απ' τους τιφόζι, στους οποίους έδωσε ελπίδα για νίκη... εντός έδρας στην 75η επέτειο της Ferrari και την 100ή της Μόντσα.

Δεύτερος τερμάτισε στις κατατακτήριες του ιταλικού γκραν πρι ο Μαξ Φερστάπεν και τρίτος ο Κάρλος Σάινθ. Ακολούθησαν οι Πέρες, Χάμιλτον και Ράσελ. Ωστόσο, οι ποινές που έχουν επιβληθεί λόγω αλλαγών επιφέρουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στο grid του κυριακάτικου αγώνα (11/9, 16.00).

Η πιθανότερη σειρά στο grid, μέχρι να επισημοποιηθούν τα αποτελέσματα, θα έχει ως εξής: Λεκλέρ, Ράσελ, Νόρις, Ρικιάρντο, Γκασλί, Φερστάπεν. Εξαιρετικός ήταν στο ντεμπούτο του στη Formula 1 ο νεαρός Ολλανδός Νικ Ντε Βρις, ο οποίος αντικατέστησε τον Αλμπον, ο οποίος πραγματοποίησε μικροεπέμβαση, και θα εκκινήσει απ' την πρώτη δεκάδα!

Σημειωτέον ότι ο Λεκλέρκ πανηγύρισε τη 17η pole position της καριέρας και την 8η στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Μάλιστα ισοφάρισε το αντίστοιχο ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος επίσης είχε οχτώ το 2004. Παρ' όλα αυτά, οι pole position δεν δίνουν το πρωτάθλημα αφού ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull έχουν σημαντικό προβάδισμα και στην κατάταξη των οδηγών (Βαθμολογία: Φερστάπεν 310, Λεκλέρκ 201, Πέρες 201) και στους κατασκευαστές. Άλλωστε και στο προηγούμενο γκραν πρι, ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε απ' τη 14η θέση και τερμάτισε πρώτος!

Μαξ ΦερστάπενMercedesFormula 1Σαρλ ΛεκλέρκGP Ιταλίας ΜόντσαFerrariRed Bull