Αθλητισμός|10.09.2022 21:45

Σκηνές τρόμου στο Κάντιθ - Μπαρτσελόνα: Κατέρρευσε φίλαθλος - Διεκόπη το ματς, έσπευσε με απινιδωτή στην εξέδρα ο γκολκίπερ Λεντέσμα

Newsroom

Δραματικές στιγμές επικράτησαν στο Nuevo Mirandilla του Κάντιθ. Στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης μεταξύ της τοπικής Κάντιθ με την Μπαρτσελόνα για τη La Liga κι ενώ το σκορ ήταν στο 2-0 υπέρ των Μπλαουγκράνα, το ματς διακόπηκε από τον διαιτητή Ντελ Θέρο Γκράντε.

Μία ηλικιωμένη (σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ) φίλαθλος των γηπεδούχων κατέρρευσε στις εξέδρες λόγω καρδιακού προβλήματος. Οι αντιδράσεις των υπόλοιπων οπαδών που βρίσκονταν στο σημείο, κατέδειξαν τη σοβαρότητα του περιστατικού και αμέσως το ματς διεκόπη.

Μάλιστα ο Αργεντινός γκολκίπερ των γηπεδούχων Χερεμίας Λεντέσμα, έσπευσε τρέχοντας με τον απινιδωτή στο χέρι προκειμένου να βοηθήσει στην σοβαρή κατάσταση που δημιουργήθηκε. Πήρε τον απινιδωτή, έτρεξε προς την εξέδρα και τον πέταξε στους φιλάθλους προκειμένου να μην χαθεί χρόνος. Στο σημείο βρισκόταν τυχαία κι ένας καρδιολόγος, ο οποίος παρακολουθούσε το παιχνίδι ως φίλαθλος και παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έσπευσε ταχύτατα και ο γιατρός της Κάντιθ, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε το έργο του, επιστρέφοντας στον πάγκο της ομάδας, γνώρισε την αποθέωση απ' το κοινό.

Παράλληλα, λίγο αργότερα, ο Χοσέ Μάρι, άλλος παίκτης της Κάντιθ, ο οποίος ήταν αναπληρωματικός, ανέβηκε στην εξέδρα προκειμένου να βοηθήσει τον τραυματιοφορέα για την ταχύτερη μεταφορά του φορείου. Παράλληλα, όμως σε άλλο σημείο της εξέδρας υπήρξε νέο πρόβλημα με λιποθυμία ενός φιλάθλου. Πάντως τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η φίλαθλος της Κάντιθ έχει σφυγμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το παιχνίδι άρχισε ξανά έπειτα από διακοπή μιας ώρας και η Μπαρτσελόνα έφτασε σε μια άνετη νίκη (την τέταρτη σερί στο πρωτάθλημα) με 4-0 χάρη στα γκολ των Φρένκι Ντε Γιονγκ, Λεβαντόβσκι, Φάτι και Ντεμπελέ στο 55', 65', 86' και 90+2'.

La LigaΜπαρτσελόναΚάντιθαπινιδωτής