Αθλητισμός|11.09.2022 17:31

Formula 1: Νικητής στο σπίτι της Ferrari o Φερστάπεν!

Newsroom

Ο Μαξ Φερστάπεν οδεύει ολοταχώς για τον δεύτερο τίτλο του στη Formula 1. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής θριάμβευσε μέσα στο σπίτι της Ferrari, στη θρυλική Μόντσα, μπροστά στους χιλιάδες τιφόζι της Σκουντερία που ανυπομονούσαν για μια νίκη του Λεκλέρκ, ο οποίος όμως έμεινε στη δεύτερη θέση. Δεδομένου ότι ο Φερστάπεν, που πανηγύρισε την ενδέκατη εφετινή νίκη του και την πέμπτη σερί, βρίσκεται πλέον στο +116 απ' τον Μονεγάσκο κι ενώ απομένουν έξι αγώνες, γίνεται αντιληπτό ότι ο τίτλος δεν χάνεται για τον πιλότο της Red Bull.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ράσελ, ο οποίος ανέβηκε για έβδομη φορά στο πόντιουμ εφέτος. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Σάινθ, Χάμιλτον, Πέρες, Νόρις, Γκασλί, Ντε Βρις, Ζου. Εξαιρετικός ήταν στο ανέλπιστο ντεμπούτο του στη Formula 1 ο Ολλανδός Νικ Ντε Βρις, ο οποίος αντικατέστησε εκτάκτως τον Αλεξ Άλμπον που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας, και τερμάτισε στην ένατη θέση κερδίζοντας τους πρώτους δύο βαθμούς στην καριέρα του.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Φερστάπεν εκκίνησε απ' την έβδομη θέση λόγω ποινής για αλλαγή στον κινητήρα αλλά έπειτα από μόλις πέντε γύρους είχε ήδη προσπεράσει Αλόνσο, Γκασλί, Ρικιάρντο, Νόρις και Ράσελ και βρισκόταν στα 2 δευτερόλεπτα πίσω απ' τον προπορευόμενο Λεκλέρκ. Την ίδια ώρα ο Σάινθ, πραγματοποιώντας τρομερή αρχή στον αγώνα, μέχρι τον 11ο γύρο είχε βρεθεί στην έκτη θέση.

Η λογική σειρά του αγώνα άλλαξε όταν στον 11ο γύρο ο Φέτελ εγκατέλειψε και στο Εικονικό Όχημα Ασφαλείας η Ferrari ρίσκαρε και αλλάζοντας ελαστικά στον Λεκλέρκ που βρέθηκε στην τρίτη θέση πίσω από Φερστάπεν και Ράσελ. Ο Ολλανδός κράτησε τη μαλακή γόμα μέχρι τον 26ο γύρο και όταν επέστρεψε στην πίστα μετά το πιτ-στοπ με μέση γόμα, βρισκόταν 10,2'' πίσω απ' τον Λεκλέρκ, ο οποίος βρέθηκε και πάλι πρώτος. Ο Φερστάπεν άρχισε το... κυνήγι αλλά η Ferrari αλλαξε στρατηγική βάζοντας και πάλι τον Λεκλέρκ στα πιτς στον 33ο γύρο για μαλακή γόμα.

Ο Μονεγάσκος επέστρεψε στην πίστα στη δεύτερη θέση, 20,1'' πίσω απ' τον Φερστάπεν, ο οποίος φαινόταν ότι όδευε προς μια μάλλον άνετη νίκη. Στον 46ο γύρο, επτά πριν από το φινάλε, ο Ρικιάρντο εγκατέλειψε σε δύσκολο σημείο, το safety car βγήκε στην πίστα και όλοι οι πιλότοι μπήκαν στα πιτς για αλλαγή ελαστικών. Ωστόσο δράση δεν υπήρξε προς απογοήτευση των φίλων του σπορ καθώς οι οδηγοί τερμάτισαν με το όχημα ασφαλείας.

Μαξ ΦερστάπενΣαρλ ΛεκλέρκMercedesFormula 1Τζορτζ ΡάσελFerrariRed BullGP Ιταλίας Μόντσα