Αθλητισμός|11.09.2022 23:35

Πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός και παρέμεινε μόνος πρώτος και αήττητος στην κορυφή

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και παρέμεινε αήττητος και μόνος πρώτος στην κορυφή της Super League με τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Σε ένα ντέρμπι με πάθος, ένταση, φάσεις και δράση, οι Πράσινοι επικράτησαν 2-1 με ανατροπή χάρη σε δύο εκτελέσεις πέναλτι του Αϊτόρ και του Σπόραρ, κι ενώ η Ένωση είχε προηγηθεί με τον Πινέδα. Απ' την πλευρά της Ένωσης πάντως εκφράζονται σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία του Βούλγαρου Καμπάκοφ ως προς τα δύο πέναλτι που δόθηκαν υπέρ του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο δυναμικά και απείλησε να σκοράρει μόλις στο 5' με τον Σπόραρ, ο οποίος όμως νικήθηκε απ' τον Στάνκοβιτς που απομάκρυνε τον κίνδυνο με το πόδι. 

Οι Πράσινοι είχαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με τον Κουρμπέλη στο 26', ενώ η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει με σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 29' που κατέληξε άουτ. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού πάντως στο 35' έκλεψε την μπάλα απ' τον Ρουμπέν, άνοιξε για τον Αραούχο που έβγαλε ασίστ για τον Πινέδα. Κι ο Μεξικανός δεν έχασε την ευκαιρία και πλάσαρε εύστοχα από κοντά ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ (0-1) με το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε πολύ γρήγορα απάντηση στο γκολ της ΑΕΚ καθώς στο 41' κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Χατζισαφί έπειτα από κεφαλιά του Σπόραρ. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε (1-1) στο 43' σκοράροντας για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα απ' την άσπρη βούλα.

Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Πρασίνων ο διαιτητής Καμπάκοφ καταλόγισε και δεύτερο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε σπρώξιμο του Λιβάι Γκαρσία στον Γκάνεα στο όριο της περιοχής. Το VAR συμφώνησε με τον διαιτητή και ο Σπόραρ που ανέλαβε την εκτέλεση στο 45'+7 πέτυχε το 2-1 με το δεύτερο τέρμα του στη Super League.

Στο ξεκίνημα του β ' ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Αραούχο αλλά ο Μπρινιόλι έσωσε τους Πράσινους, οι οποίοι με τη σειρά είχαν δοκάρι με τον Αϊτόρ στο 61'. Η Ένωση απείλησε ξανά με τον Αραούχο στο 72' αλλά το σουτ από πλεονεκτική θέση κατέληξε πάνω απ' τα δοκάρια του Παναθηναϊκού.

Στο 85' ο Παλάσιος είχε ακόμα ένα δοκάρι για τον Παναθηναϊκό σε σουτ που απέτρεψε και ο Στάνκοβιτς, ενώ ο Αργεντινός έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο 91'. Η ΑΕΚ απείλησε στο 93' με ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του Γκαρσία κατέληξε λίγο άουτ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γκάνεα, Σάρλια, Πούγγουρας, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (74’ Βέρμπιτς), Τσέριν, Αϊτόρ (78’ Μπερνάρ), Παλάσιος (92’ Βαγιαννίδης), Σπόραρ (77’ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Χατζισαφί (58’ Μοχαμάντι), Βίντα, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι (57’ Αμραμπάτ), Γιόνσον (57’ Μάνταλος), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (58’ Ελίασον), Γκαρσία, Αραούχο (76’ Φαν Βέερτ).