Αθλητισμός|13.09.2022 09:59

Ώρα Ελλάδας, ώρα πρόκρισης! Στις 21.30 η μάχη του Βερολίνου απέναντι στη Γερμανία

Newsroom

Η πιο μεγάλη ώρα -μέχρι την επόμενη- έφτασε για την Εθνική Ελλάδας στο Eurobasket. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του αντιμετωπίζουν απόψε (13/9, 21.30, ΕΡΤ1) την οικοδέσποινα Γερμανία στο Βερολίνο για την προημιτελική φάση με στόχο την είσοδο στην τετράδα και κατ' επέκταση στη ζώνη των μεταλλίων καθώς σε περίπτωση πρόκρισης θα αναμετρηθούν στον ημιτελικό με τον νικητή του ζευγαριού Ισπανία-Φινλανδία.

Μετά το... πάρτι της Γαλανόλευκης στη φάση των ομίλων, η Τσεχία, κακός δαίμονας της Εθνικής, έβαλε δύσκολα και δημιούργησε άγχος για αρκετό χρονικό διάστημα, όμως, στο τέλος, η Γαλανόλευκη κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο. Και τώρα ήρθε η ώρα της επικίνδυνης Γερμανίας προκειμένου η Ελλάδα να περάσει στην τετράδα για πρώτη φορά μετά το 2009 στην Πολωνία, όπου και κατέκτησε το τελευταίο της μετάλλιο (χάλκινο). Απώτερος στόχος βεβαίως είναι το χρυσό όπως το 1987 και το 2005. Η Εθνική μπάσκετ έχει άλλα δύο μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ: χάλκινο το μακρινό 1949 και ασημένιο το 1989. 

Το θετικό για τον κόουτς Ιτούδη είναι πως έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του και σε καλή κατάσταση καθώς η διαχείριση που έκανε το προηγούμενο διάστημα ήταν εξαιρετική προκειμένου άπαντες να βρεθούν στην καλύτερη κατάσταση ενόψει των νοκ άουτ.

Η Γερμανία των NBAers

H Γερμανία, ως οικοδέσποινα θα έχει την εξέδρα στον πλευρό της, αν και αναμένεται δυναμικό παρών κι από ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, οι Γερμανοί διαθέτουν μια εξαιρετική ομάδα, όπως έδειξαν μέχρι στιγμής στο τουρνουά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο του Γκόρντον Χέρμπερτ έχει μόλις μία ήττα (από τους Σλοβένους), ενώ στην φάση των «16» ξεπέρασε τους Μαυροβούνιους, έστω και αν χρειάστηκε να αγχωθεί στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Η γερμανική ομάδα διαθέτει ορισμένους εξαιρετικούς παίκτες όπως είναι ο πόιντ γκαρντ των Χιούστον Ρόκετς, Ντένις Σρέντερ, ο φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ Φραντς Βάγκνερ, ο σέντερ των Ιντιάνα Πέισερς Ντάνιελ Τάις, ενώ κι ο γκαρντ της Άλμπα Βερολίνου Μαοντό Λο πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο Ευρωμπάσκετ και είναι ο άξιος συμπαραστάτης του Σρέντερ στην εκτέλεση. Ο Ομπστ και ο Γκιφάι απειλούν επίσης κάθε αντίπαλο.

Όσον αφορά στον Σρέντερ, ο πόιντ γκαρντ του Χιούστον, είναι πλέον ο αρχηγός της Γερμανίας, αφού πήρε το περιβραχιόνιο από τον Ρόμπιν Μπέντσινγκ, και αδιαμφισβήτητα είναι ο ηγέτης της επιθετικά και αμυντικά. Το ψευδώνυμο «Ντένις ο Τρομερός» του το έχουν αποδώσει κυρίως για την πίεση που ασκεί στην άμυνα στον αντίπαλό του. Σημειώνει 19 πόντους μέσο όρο, αλλά στο Ευρωμπάσκετ δεν έχει βρει το χέρι του έξω από τα 6,75 με 22,2% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα. Μοιράζει όμως 7 ασίστ κατά μέσο όρο!

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

13 Σεπτεμβρίου 2022

  • (1) Ισπανία - Φινλανδία (18.15)
  • (2) Γερμανία - Ελλάδα (21.30)

14 Σεπτεμβρίου 2022

  • (3) Σλοβενία - Πολωνία (18.15)
  • (4) Γαλλία - Ιταλία (21.30)

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

16 Σεπτεμβρίου

  • 1-2
  • 3-4
Γιάννης ΑντετοκούνμποΕθνική Ελλάδοςευρωμπάσκετ 2022Eurobasketεθνική Ελλάδας