Αθλητισμός|14.09.2022 21:45

Ολυμπιακός: Χωρίς Ιν Μπομ Χουάνγκ και Βαλμπουενά με Φράιμπουργκ

Newsroom

Με απόντες τους Ιν Μπομ Χουάνγκ και Ματιέ Βαλμπουενά υποδέχεται την Πέμπτη (15/9, 19.45) ο Ολυμπιακός τη Φράιμπουργκ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οπως εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των Πειραιωτών Κάρλος Κορμπεράν, ο διεθνής Κορεάτης συνεχίζει τη θεραπεία του και δεν προλαβαίνει την αναμέτρηση με τη γερμανική ομάδα, ενώ ο πολύπειρος Γάλλος μέσος θα λείψει εξαιτίας ενός μυϊκού τραυματισμού.

Κορμπεράν: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί»

«Περισσότερο από το να με ανησυχεί το παιχνίδι μας, κοιτάζω πώς θα αντιμετωπίσουμε την Φράιμπουργκ για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να έχουμε το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το κίνητρο κάθε ομάδας σε αυτή τη διοργάνωση, είναι ότι θα παίζει με δυνατούς αντίπαλους. Άρα πρέπει πάντα να κάνουμε το καλύτερο και είναι κίνητρο για όλους», ανέφερε αρχικά ο Κορμπεράν.

Αναφερόμενος στην έλλειψη διάρκειας της ομάδας του, είπε: «Σε κάποια ματς έχουμε ξεκινήσει καλά, αλλά στη συνέχεια σβήνει κάπως η έντασή μας. Υπάρχει ένας προπονητής που λέει ότι τα πρώτα 90 λεπτά είναι σημαντικά και συμφωνώ απολύτως. Επομένως αυτό είναι ο στόχος. Να μπούμε καλά και να συνεχίσουμε έτσι, αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε».

Για τα προβλήματα τραυματισμών που προκύπτουν, ο Ισπανός ανέφερε: «Είναι αλήθεια ότι υπήρχαν αρκετά προβλήματα τραυματισμών και προσπαθούμε να τα μειώσουμε. Είναι σαφές πως η προετοιμασία είναι σημαντική και επηρεάζει την έναρξη της αγωνιστική περιόδου. Ασχολούμαι με πράγματα που μπορώ να ελέγξω, είναι όμως κάτι πολύ σημαντικό για τους παίκτες. Είναι τελείως διαφορετικό όταν έχεις ένα ματς την εβδομάδα και άλλο να υπάρχουν δύο αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το πιο όμορφο είναι να παίζουμε σε δύο διοργανώσεις, αυτό θέλουμε».

Σε ερώτηση για τον Ελ Αραμπί αρκέστηκε να πει ότι «θα δείτε αν ο Ελ Αραμπί θα παίξει αύριο βασικός, ελπίζουμε να κρατήσει την παράδοση με τις γερμανικές ομάδες, είτε μπει από την αρχή είτε στο τέλος», ενώ για τον σχηματισμό που θα παρατάξει ο Κορμπεράν είπε ότι «χρησιμοποιώ και τα δύο συστήματα, τα έχουν μάθει οι παίκτες. Το κριτήριο είναι η κατάσταση των παικτών μας και φυσικά ο αντίπαλος για να δούμε με ποιο σύστημα θα τον βλάψουμε περισσότερο».

ΟλυμπιακόςΦράιμπουργκEuropa League