Αθλητισμός|18.02.2019 21:33

Super League: Ο ΠΑΟΚ σάρωσε και στην Ριζούπολη

Αντώνης Τσακαλέας

Σε αυτή τη κατηγορία κατατάσσεται για τον ΠΑΟΚ η αναμέτρηση στη Ριζούπολη με αντίπαλο τον Απόλλωνα, καθώς με δυο γρήγορα γκολ πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών ο «Δικέφαλος του Βορρά» έβαλε από νωρίς τις βάσεις για την 19η του φετινή νίκη, σε σύνολο 21 αναμετρήσεων, με το χορταστικό 1-5.

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, όταν οι ποδοσφαιριστές των ασπρόμαυρων έκαναν τη πρώτη τους προπόνηση με φόντο τη χθεσινή αναμέτρηση (μετά από διήμερο ρεπό), ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε να διαχειριστεί το πέρασμα από την προετοιμασία για μια αναμέτρηση με τον δεύτερο της βαθμολογίας, σε αυτή για την αναμέτρηση με τον ουραγό της βαθμολογίας.

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο Ρουμάνος τεχνικός από τους ποδοσφαιριστές του δεν ήταν άλλο από το να ξεχάσουν τη βαθμολογία και να προετοιμαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπουν στον αγώνα με τον Απόλλωνα με την ίδια διάθεση και θέληση όπως και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Οι ασπρόμαυροι ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή τους, με το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ να… καθυστερεί κατά ένα λεπτό στη Ριζούπολη σε σχέση με το αντίστοιχο τέρμα του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, με τον σκόρερ της Τούμπας, Βιεϊρίνια, να «σερβίρει» για τον Πέλκα, και τον τελευταίο να σκοράρει στο 4’ της αναμέτρησης. Ακολούθησε το γκολ του Ολιβέιρα στο 9’ αλλά και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπεντινέλι στο 16’, με τον μεσοεπιθετικό του Απόλλωνα να αδυνατεί να πλασάρει σωστά, και ως εκ τουτου να βάλει τον Απόλλωνα στο παιχνίδι.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι, ενώ από τη πλευρά του ο Απόλλων δεν έδειξε διάθεση να κλείσει στην εστία του και προσπάθησε να σταθεί στο… ύψος των περιστάσεων, φτάνοντας μέχρι το γκολ λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Για τον ΠΑΟΚ η ποικιλία των σκόρερ στη χθεσινή αναμέτρηση συνεχίστηκε, με τον Σβιντέρσκι να βρίσκει το δρόμο προς τα δίκτυα δυο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, και τον Πέντρο Ενρίκε να σκοράρει δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τον ΠΑΟΚ να έχει έκανε ένα ακόμα βήμα προς τον πρωτάθλημα, με μια πειστική εμφάνιση, και τον Απόλλωνα να προετοιμάζεται να χαιρετίσει τη κατηγορία. 

ΠΑΟΚΑπόλλων ΣμύρνηςSuper League 1