Αθλητισμός|17.09.2022 16:40

Premier League: Ακάθεκτη η Μάντσεστερ Σίτι, ασταμάτητος ο Χάαλαντ!

Newsroom

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε... βόλτα στην έδρα της Γουλβς όπου επικράτησε άνετα με 3-0 και σκαρφάλωσε στην κορυφή της Premier League καθώς βρέθηκε στο +2 απ' την Άρσεναλ που έχει ένα ματς λιγότερο. Η αήττητη ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πανηγύρισε την πέμπτη νίκη της στο πρωτάθλημα μετά από επτά αγωνιστικές.

Το παιχνίδι τελείωσε προτού καν αρχίσει καθώς η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό με γκολ του Γκρίλις. Ο Ντε Μπρόινε πρόσθεσε στο ενεργητικό του ακόμα μια ασίστ και ο Γκρίλις έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στα 56 δευτερόλεπτα.

Δεν σταματάει πουθενά ο Χάαλαντ

Στο 16' ήρθε η σειρά του Χάαλαντ για να σκοράρει. Ο Νορβηγός γκολτζής επιβεβαίωσε ότι η Σίτι του ταιριάζει »γάντι» για να σκοράρει ασταμάτητα. Κουβάλησε μπάλα, ζάλισε τον αντίπαλο αμυντικό και με ένα εξαιρετικό σουτ έξω απ' την περιοδή έγραψε το 0-2 νωρίς-νωρίς. Έφτασε τα 11 γκολ στην Premier League έπειτα από επτά αγωνιστικές, σκόραρε για έκτο σερί ματς με τους Πολίτες σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε γκολ εκτός έδρας για τέταρτη σερί αγωνιστική κάτι που δεν έχει κατορθώσει κανείς άλλος. Παράλληλα έφτασε τα 100 γκολ σε 99 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις από τον Ιανουάριο του 2020, οπότε πήρε μεταγραφή απ' τη Σάλτσμπουργκ στην Ντόρτμουντ.

Το έργο της Σίτι έγινε ακόμα πιο εύκολο μετά το 33' καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Κόλινς, ενώ το τρίποντο κλείδωσε οριστικά για τους Πολίτες στο 69' με τον Φόντεν έπειτα από δεύτερη ασίστ του Ντε Μπρόινε.

Μάντσεστερ ΣίτιΓουλβςPremier League