Αθλητισμός|17.09.2022 21:56

Πέρασε νικηφόρα απ' το Αγρίνιο η ΑΕΚ με Λιβάι Γκαρσία και Μουκουντί

Newsroom

Η ΑΕΚ ανέκαμψε απ' την ήττα της περασμένης αγωνιστικής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πανηγύρισε την τρίτη νίκη της στη Super League. Οι Κιτρινόμαυροι που είχαν καλή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, πέρασαν νικηφόρα απ' την έδρα του Παναιτωλικού με 2-0 χάρη στα γκολ του Λιβάι Γκαρσία και του Μουκουντί και βελτίωσαν τη βαθμολογική θέση τους μετά τις δύο απώλειες που είχαν με τις ήττες από Βόλο και Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ άρχισε το παιχνίδι παίρνοντας τον έλεγχο. Οι Κιτρινόμαυροι κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, ήταν πιεστικοί κι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους στο 19' με πλασέ του Αραούχο, ο οποίος νικήθηκε απ' τον γκολκίπερ Ανέστη. Σταδιακά όμως ο Παναιτωλικός άρχισε να... διαβάζει το παιχνίδι της Ένωσης την οποία μπλόκαρε. Η ΑΕΚ απείλησε από μια στατική φάση στο 36' αλλά η κεφαλιά του Τζαβέλλα κατέληξε ελάχιστα άουτ με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει στο απόλυτο μηδέν.

Αντιθέτως, το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ. Στο 48' ο Λιβάι Γκαρσία κουβάλησε την μπάλα και έπιασε ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ στη γωνία του ανήμπορου να αποκρούσει Ανέστη. Το 1-0 απελευθέρωσε την Ένωση που απ' το ξεκίνημα του ημιχρόνου έπαιζε με τον Μουκουντί στην ενδεκάδα καθώς ο Τζαβέλλας τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου καθώς έσπασε εκνευρισμένος ένα τζάμι στα αποδυτήρια! Χρειάστηκε μάλιστα να διακομιστεί στο νοσοκομείο. 

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, είχε 1-2 καλές στιγμές αλλά η ΑΕΚ τελείωσε οριστικά το παιχνίδι στο 75'. Ο Αμραμπάτ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μουκουντί σκόραρε με κεφαλιά αφού προηγουμένως η μπάλα προσέκρουσε και στον Μλάντεν.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν, Ντίας, Ντουάρτε (61' Κολοβός), Σενγκέλια (74' Φλόρες), Νταγκό (60' Μόρσεϊ), Καρέλης.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (73' Μάνταλος), Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (65' Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Ελίασον (65' Ελίασον), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο.