Αθλητισμός|17.09.2022 23:31

Ακάθεκτος στην κορυφή ο Παναθηναϊκός με χατ-τρικ του τρομερού Αϊτόρ!

Newsroom

Η εντυπωσιακή πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα συνεχίζεται. Οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι, επικράτησαν 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και παρέμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Super League έχοντας πέντε νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Το Τριφύλλι είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε την ομάδα του στο τρίποντο.

O Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα, δημιούργησε 2-3 καλές στιγμές με αποκορύφωμα το δοκάρι του Γκάνεα στο 10' και την ευκαιρία του Σπόραρ στο 15' αλλά δυσκολεύτηκε να βρει το γκολ. Η σφοδρή σύγκρουση του γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα, Σούλη με τον Σπόραρ και ο σοβαρός τραυματισμός του άσου του ΠΑΣ Γιάννινα, προκάλεσε παγωμάρα στο γήπεδο μέχρι να διαπιστωθεί ότι είχε τις αισθήσεις του. Μάλιστα οι φίλοι του Παναθηναϊκού καταχειροκρότησαν τον άτυχο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ αντικαταστάθηκε, όπως και ο Σπόραρ λίγο αργότερα, ενώ ο ρυθμός στο ματς έπεσε. Τελικά όμως οι Πράσινοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα από μια στατική φάση και σε ένα κομβικό σημείο. Στο 44' ο Αϊτόρ εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ το οποίο πέρασε μέσα απ' το τείχος και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 54' η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ του Παναθηναϊκού με τον ίδιο εκτελεστή και με τον ίδιο τρόπο. Ο Αϊτόρ ανέλαβε ξανά την εκτέλεση ενός φάουλ από δεξιά και η μπάλα κατέληξε για δεύτερο φορά στα δίχτυα, καθώς ο γκολκίπερ Αθανασίου δεν μπόρεσε να την συγκρατήσει.

Ο Αϊτόρ ήταν σε μεγάλη βραδιά και στο 70' με μια τρομερή ατομική ενέργεια, βγήκε απέναντι απ' τον Αθανασίου και πλάσαρε εύστοχα για το 3-0.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Πούγγουρας, Σάρλια (81’ Σένκεφελντ), Γκάνεα (72’ Χουάνκαρ), Πέρεθ, Κουρμπέλης (46’ Μπερνάρ), Αϊτόρ, Παλάσιος (73’ Βέρμπιτς), Τσέριν, Σπόραρ (37’ Ιωαννίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης (28’ Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Ποζνάνσκι, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Ροσέρο (74’ Λιάσος), Παμλίδης (64’ Μορέιρα), Τζίμας (64’ Σταματελόπουλος).

ΠαναθηναϊκόςΠΑΣ ΓιάννιναSuperLeague