Αθλητισμός|18.09.2022 21:11

Με buzzer beater του Διαμαντή στο 102' ο ΟΦΗ έβαλε φρένο στον ΠΑΟΚ!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο Ηράκλειο του ΟΦΗ, προηγήθηκε νωρίς, είχε τις κλασικές ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι και να κλειδώσει το τρίποντο αλλά δεν το έκανε και τιμωρήθηκε στο φινάλε. Στο 102' (!) ένας πρώην παίκτης του ο Διαμαντής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με buzzer beater ισοφαρίζοντας το γκολ του Νάρεϊ. Το τελικό 1-1 διατήρησε τον Δικέφαλο αήττητο έπειτα από πέντε αγωνιστικές αλλά τον έφερε στο -4 απ' τον προπορευόμενο Παναθηναϊκό, τον οποίο υποδέχεται στην Τούμπα στις 2 Οκτωβρίου με την επανέναρξη της Super League μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Η εκκίνηση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι ήταν Ιδανική. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκαν με ορμή στο γήπεδο και μόλις στο 8' βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Βιεϊρίνια σημάδεψε τον Νάρεϊ, ο οποίος με καταπληκτικό κοντρόλ κατέβασε την μπάλα και εκτέλεσε άψογα στην κίνηση με το αριστερό για το 0-1.

Στο 35' ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του καλή στιγμή καθώς ο Γκερέρο σέντραρε κι ο Μπαλογιάννης γύρισε τη μπάλα προς τον Ντιουσέ ο οποίος σούταρε άουτ. Ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα (37') με δική του πολύ μεγάλη ευκαιρία για να αποκτήσει προβάδισμα δύο γκολ. Ο Νάρεϊ έβγαλε εξαιρετική σέντρα κι ο Ολιβέιρα πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι. 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας δύο καλές στιγμές με τον Νάρεϊ και τον Κουλιεράκη. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά μέχρι ο Δικέφαλος να απειλήσει ξανά με τον Ζίβκοβιτς στο 75' αλλά και αργότερα στο 84' σε σπουδαία ευκαιρία του Μπράντον Τόμας.

Κι αφού ο ΠΑΟΚ δεν τελείωσε το παιχνίδι παρά τις κλασικές ευκαιρίες που είχε, ο ΟΦΗ έφτασε στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων. Στο 102' κι ενώ είχαν συμπληρωθεί στα 11' λεπτά που έδειξε ως επιπλέον χρόνο ο Σιδηρόπουλος, ο Διαμαντής έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Δικεφάλου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ (είχε προωθηθεί και ο γκολκίπερ των Κρητικών), πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Κοτάρσκι. Αμέσως μετά τη σέντρα ο Σιδηρόπουλος σφύριξε τη λήξη εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών απ' την πλευρά του ΟΦΗ αλλά και παγωμάρας απ' τον ΠΑΟΚ...

ΟΦΗ: Στίβενς, Διαμαντής, Βούρος, Πασαλίδης (63' Ντουρμισάι), Λάρσον, Μπαλογιάννης, Περέα (84' Στάικος), Μεγιάδο, Ντίκο, Ντιουσέ, Γκερέρο (84' Μπιφούμα).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (25' Τσαούσης), Κούρτιτς (80' Σβαμπ), Ντάντας, Ντόουγκλας Αουγκούστο (72' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (72' Τόμας).

SuperLeagueΠΑΟΚΟΦΗ