Αθλητισμός|18.09.2022 22:00

Μεγάλο come back του Άρη και σπουδαία νίκη απέναντι στον βαριά άρρωστο Ολυμπιακό

Newsroom

Ένας ψυχωμένος Άρης έκανε μεγάλο come back και νίκησε με 2-1 έναν βαριά άρρωστο Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ αλλά οι Κίτρινοι με σπουδαία ανατροπή και δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά, έριξαν στο καναβάτσο την ομάδα του Πειραιά φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος αδυνατεί να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα των Ερυθρόλευκων.

Την ώρα που ο Άγγλος κόουτς Άλαν Πάρντιου έδινε ώθηση στη νέα του ομάδα στο ντεμπούτο του στη Super League, ο Ισπανός τεχνικός δείχνει ανήμπορος να κάνει οτιδήποτε για να γυρίσει το κακό έργο που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός και που οφείλεται όχι σε εκείνον προφανώς αλλά στον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Φαίνεται μάλιστα τόσο απελπισμένος, που έριξε στη μάχη του Βικελίδης απ' την αρχή τον Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος όμως ήταν εμφανώς ανέτοιμος και εκτός ρυθμού.

Προηγήθηκε νωρίς ο Ολυμπιακός

Παρ' όλα αυτά, ο Ολυμπιακός άρχισε το παιχνίδι καλύτερα απ' τον Άρη που μπήκε πιο νωχελικά στο γήπεδο. Οι Ερυθρόλευκοι πήγαιναν πρώτοι στις μονομαχίες, κέρδισαν τις περισσότερες δεύτερες μπάλες και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 15' με τον Μασούρα. Έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό του Μπιέλ με τον Ινμπομ Χουάνγκ, ο Νοτιοκορεάτης έκανε μαγική no look πάσα προς τον Μασούρα, ο οποίος εκτέλεσε εξαιρετικά με το αριστερό για το 0-1. Από εκεί και πέρα όμως οι Πειραιώτες... έσβησαν. Το ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο με τον Ολυμπιακό να ελέγχει τον ρυθμό και να μην απειλείται ουσιαστικά απ' τους Κίτρινους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε στο γήπεδο με σαφώς μεγαλύτερη διάθεση και περισσότερη ορμή στο παιχνίδι του έχοντας τις στιγμές του με Γκρέι και Ιτούρμπε. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός δεν είχε πια φρεσκάδα κι έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις αλλά και ιδέες, αφού δεν απείλησε ουσιαστικά τον αντίπαλό του. Παράλληλα όμως έβγαλε παθητικότητα στο γήπεδο και ο πιο ενεργητικός και επικίνδυνος Άρης τον τιμώρησε.

Δύο γκολ σε 4 λεπτά

Στο 75' έπειτα από βαθιά μπαλιά του Νταμπό, ο Μαντσίνι κινήθηκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, που αδράνησε. Το ίδιο συνέβη και με τον Βατσλίκ, που δίστασε να βγει απ' την περιοχή του με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του Άρη να πάρει την μπάλα, να τον αποφύγει και να πλασάρει σε άδειο τέρμα για το 1-1.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν σοκαρισμένοι και δεν συνήλθαν ποτέ. Αντιθέτως, ο Άρης συνέχισε να πιέζει και στο 79' έκανε την ολική ανατροπή. Ο Ντιοπ τροφοδότησε τον Μάνου Γκαρθία εντός περιοχής, εκείνος γύρισε προς τον Πάλμα, ο οποίος από κοντά πλάσαρε για το 2-1. Αντίδραση δεν υπήρξε απ' τον Ολυμπιακό που γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα και έμεινε στο -7 απ' τον προπορευόμενο Παναθηναϊκό.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Νταμπό (87' Πίρσμαν), Ντιόπ, Μαντσίνι, Μάνου Γκαρθία (88' Ζερβίνιο), Ιτούρμπε (68' Καμάτσο), Γκρέι (60' Πάλμα).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μανωλάς, Μπα, Βρσάλικο (63' Άβιλα), Ρέαμπτσιουκ, Ίνμπομ Χουάνγκ (Ουί Τζο Χουάνγκ), Εμβιλά, Χάμες (71' Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (78' Μπόουλερ), Μπιέλ, Ελ Αραμπί (63' Μπακαμπού).

SuperLeagueΟλυμπιακόςΑρης