Αθλητισμός|19.09.2022 00:00

Αφεντικό στη Μαδρίτη η Ρεάλ! Πήρε το ντέρμπι της πόλης στην έδρα της Ατλέτικο και παρέμεινε στην κορυφή

Newsroom

Ούτε το Γουάντα Μετροπολιτάνο στάθηκε ικανό για να σταματήσει την ξέφρενη πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης στη La Liga. Οι Μερένχες κυριάρχησαν μέσα στο σπίτι της μισητής αντιπάλου Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-1 και παρέμειναν στην κορυφή του πρωταθλήματος έχοντας έξι νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και +2 βαθμούς απ' τη δεύτερη Μπαρτσελόνα. Είναι από νωρίς φανερό ότι ο τίτλος θα είναι υπόθεση των δύο μεγάλων του ισπανικού ποδοσφαίρου...

Η Ρεάλ Μαδρίτης που είναι η μοναδική ομάδα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) με το απόλυτο νικών στα παιχνίδια της, παρά τη σημαντική απουσία του Καρίμ Μπενζεμά μπήκε στο παιχνίδι δυνατά και προηγήθηκε στο σκορ με τον αντικαταστάτη του Γάλλου και παίκτη-κλειδί στα μεγάλα ματς. Στο 18' κι ενώ η Ατλέτικο πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, έπειτα από μαγική ασίστ του Τσουαμενί ο Ροντρίγκο εκτέλεσε και άνοιξε το σκορ (0-1).

Και πάλι η Ατλέτικο προσπάθησε να αντιδράσει, έγινε απειλητική αλλά η Ρεάλ βρήκε και δεύτερο γκολ. Στο 36' ο Βινίσιους έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και πλάσαρε τον Όμπλακ, ο οποίος απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Στην επαναφορά όμως ο εξαιρετικός εφέτος Φεντερίκο Βαλβέρδε πλάσαρε σε άδειο τέρμα, διαμόρφωσε το 0-2 και σκόραρε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι!

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού η Ρεάλ έκανε διαχείριση, η Ατλέτικο μείωσε στο 83' με τον Ερμόσο, ο οποίος στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε. Οι Ροχιμπλάνκος δεν είχαν φάση για να ισοφαρίσουν και η Ρεάλ πανηγύρισε ένα μεγάλο τρίποντο που τη διατήρησε στο +2 απ' την Μπαρτσελόνα. 

Ρεαλ ΜαδρίτηςLa LigaΑτλέτικο Μαδρίτης