Αθλητισμός|19.09.2022 00:31

Serie A: Μεγάλες νίκες και κορυφή για Νάπολι και Αταλάντα

Newsroom

Είναι η χρονιά των αουτσάιντερ στη Serie A; Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι επτά πρώτες αγωνιστικές καθώς στην κορυφή φιγουράρουν οι καταπληκτικές Νάπολι και Αταλάντα, ενώ ακολουθεί με έναν βαθμό λιγότερο η απίθανη Ουντινέζε. Την ίδια ώρα οι Μίλαν, Ίντερ, Ρόμα και κυρίως η Γιουβέντους έχουν μείνει πίσω στην κούρσα για τον τίτλο.

Η Νάπολι μετά το προ δύο εβδομάδων μεγάλο διπλό στη Ρώμη επί της Λάτσιο (2-1), «άλωσε» και το Σαν Σίρο, επικρατώντας της περσινής πρωταθλήτριας Μίλαν με 2-1. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έδειξε χαρακτήρα και με δύο καίρια χτυπήματα στο δεύτερο ημίχρονο, έφυγε από το Μιλάνο με ένα τεράστιο τρίποντο.

Το εύστοχο πέναλτι του Πολιτάνο στο 55' έβαλε μπροστά στο σκορ τους Παρτενοπέι, με τη Μίλαν να απαντάει στο 69' με τον Ζιρού. Η... χαρά των Μιλανέζων ωστόσο, δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 78' ο Τζιοβάνι Σιμεόνε -που είχε περάσει αλλαγή στο ματς- εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ρούι και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ της Νάπολι.

Παράλληλα, ένα γκολ του 19χρονου Τζόρτζιο Σκαλβίνι στο 35ο λεπτό, χάρισε στην Αταλάντα μια πολύ σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Ρόμα στο Ολίμπικο διατηρώντας την αήττητη ομάδα του Τζιανπιέρο Γκασπερίνι στην κορυφή της κατάταξης.

Οι Τζιαλορόσι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες (κυρίως με τον Εϊμπραχαμ), αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης και γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους στη φετινή Serie A. Σημειωτέον ότι στο 57ο λεπτό αποβλήθηκε για έντονη διαμαρτυρία από τον πάγκο των γηπεδούχων ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Ρόμα - RomaΑταλάνταΜίλανSerie AΝάπολι