Αθλητισμός|19.09.2022 10:23

Ολυμπιακός: Σύσκεψη για το θέμα του προπονητή - Η λίστα με τους υποψήφιους

Newsroom

Ήταν 1η Αυγούστου όταν ανακοινώθηκε ο Κάρλος Κορμπεράν ο διάδοχος του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού. Είναι 19 Σεπτεμβρίου και οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται ξανά σε αναζήτηση τεχνικού. Το «στοίχημα Κορμπεράν» απέτυχε παταγωδώς όπως εξαρχής είχε διαφανεί καθώς επρόκειτο για μια λύση υψηλού ρίσκου απ' την πλευρά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ήδη απ' το βράδυ της Κυριακής (18/9) και την ήττα απ' τον Άρη, οι Πειραιώτες αναζητούν και επίσημα τον επόμενο κόουτς (διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ψάξιμο είχε αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα) που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να μετατράψει σε ομάδα ένα ατελείωτο ρόστερ περίπου 40 παικτών, απ' τους οποίους πολλοί αποκτήθηκαν στις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, υπάρχει και η βαθμολογική πίεση καθώς οι Ερυθρόλευκοι ήδη βρίσκονται στο -7 απ' τον προπορευόμενο Παναθηναϊκό.

Η εξεύρεση νέου προπονητή αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση με τους βασικούς συνεργάτες του. Η λίστα των υποψηφίων περιλαμβάνει γνωστά ονόματα με σημαντική καριέρα στο ποδόσφαιρο αλλά και νέα... στοιχήματα ανερχόμενων κόουτς με πιο βαρύ όνομα όμως από εκείνο του Κορμπεράν.

Οι υποψήφιοι

Ο 56χρονος Γάλλος, άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Γαλλίας το '98, Λοράν Μπλαν, αποτελεί προτεραιότητα για τους Ερυθρόλευκους. Με παρελθόν σε Μπορντό, Εθνική Γαλλίας, Παρί Σεν Ζερμέν και εσχάτως στην Αλ Ραγιάν απ' το Κατάρ, στον Ολυμπιακό εκτιμούν ότι έχει το ειδικό βάρος για να διαχειριστεί το ρόστερ της ομάδας. Επίσης, διατηρεί καλή σχέση και με τον συμπαίκτη του στη Εθνική ομάδα και νυν στέλεχος του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ.

Επίσης, στη λίστα βρίσκεται ο 62χρονος Ισπανός Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος μετά την περιπέτειά του στην Έβερτον που έληξε τον Ιανουάριο του 2022, παραμένει δίχως ομάδα. Με μακρά καριέρα στα γήπεδα και αποκορύφωμα το Champions League του 2005 με τη Λίβερπουλ, ο Μπενίτεθ διαθέτει ένα βαρύ βιογραφικό με πολλούς τίτλους και σε σημαντικές ομάδες πέραν των Κόκκινων, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Τσέλσι, η Ίντερ και η Νάπολι. Τα τελευταία χρόνια πάντως η πορεία του είναι φθίνουσα. 

Το όνομα του άλλοτε σπουδαίου Ισπανού μέσου Τσάμπι Αλόνσο της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης «παίζει» μεταξύ των υποψηφίων. O 40χρονος Τσάμπι αποτελεί μια λύση ενδεχομένως με προοπτική λόγω του ειδικού βάρους και του «μυαλού» που διέθετε μέσα στο γήπεδο αλλά και με ρίσκο δεδομένου ότι δεν έχει προπονήσει ποτέ σε υψηλό επίπεδο παρά μόνο τους μικρούς της Ρεάλ και την ομάδα Β της Σοσιεδάδ.

Τέλος υπάρχει και ο γνώριμος στην οικογένεια του Ολυμπιακού Εστεμπάν Καμπιάσο. Ο 42χρονος Αργεντινός που τερμάτισε την καριέρα του στους Πειραιώτες προ πενταετίας, έχει εργαστεί στο πλευρό του Χοσέ Πέκερμαν στην Εθνική Κολομβίας, έχει πάρει τα προπονητικά του διπλώματα αλλά δεν έχει κοουτσάρει ποτέ ως head coach.

Προφανώς στη shortlist υπάρχουν και άλλα ονόματα καθώς στην αγορά των ελεύθερων κόουτς κυκλοφορούν κι άλλες ενδιαφέρουσες (από κάθε άποψη) περιπτώσεις όπως ο δύσκολος Μαρσέλο Μπιέλσα, ο περίεργος Χόρχε Σαμπάολι, ο έμπειρος Γάλλος Κλοντ Πιελ, ο δυναμικός Ιταλός Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, ο κλασικός Ισπανός Μαρθελίνο και ο Πορτογάλος Αντρέ Βίλας Μπόας, o οποίος συμπληρώνει 13 χρόνια ως head coach αλλά είναι μόλις 44 ετών και φυσικά ο Μίτσελ, του οποίου το όνομα παίζει πάντοτε όταν ο Ολυμπιακός ψάχνει προπονητή.

ΟλυμπιακόςΚάρλος ΚορμπεράνπροπονητήςΒαγγέλης Μαρινάκης